2.3.2017

tarjoamme nettiterapiaa ruotsiksi

Toimme markkinoille Contextia KBT Online -palvelun. Kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT) pohjautuva nettiterapiapalvelu on suunnattu asiakkaille, jotka kärsivät ahdistuksesta, stressistä ja masennuksesta. Palvelu on ruotsinkielinen.

Terapiakeskus Contextia tarjoaa yhteistyössä ruotsalaisen Psykologpartners Ab:n kanssa kognitiivista käyttäytymisterapiaa internetin välityksellä. Näin voidaan palvella kaikkia Suomessa asuvia ruotsinkielisiä psykoterapia-asiakkaita heidän kotipaikastaan riippumatta. Terapeutit saavat käyttöönsä Psykologpartners Ab:n terapiasovelluksen.

Tutkimukset osoittavat, että kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT) pohjautuvilla terapiamuodoilla on tehokkaimmat ja pitkäkestoisimmat tulokset masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. KKT on käytännönläheistä ja tutkimukseen pohjautuvaa terapiaa, jossa terapeutti ja asiakas työskentelevät yhdessä selkeän struktuurin mukaisesti asiakkaan ongelmiin keskittyen. Asiakas suorittaa terapiatapaamisten välillä omien toiveidensa ja tarpeidensa pohjalta laadittuja kotitehtäviä. Tutkimukset osoittavat, että kotitehtävät ja asiakkaan vastuunotto terapiaprosessista parantavat hoitotuloksia.

KKT-nettiterapialla on vankka tieteellinen tutkimuspohja. Aiheesta on tehty yli 100 tutkimusta, joista ensimmäinen jo vuonna 1998 Uppsalan yliopistossa.

”On todella mielenkiintoista ja jännittävää tuoda Contextia KBT Online -nettiterapiapalvelu markkinoille. Psyykkiset sairaudet ovat kasvava ja laaja ongelma, ja tutkimuksiin pohjautuville terapiapalveluille on suuri tarve. Koska uusi palvelumme on internet-ympäristössä, se on myös syrjäisemmillä seuduilla asuvien asiakkaiden saatavilla. Palvelu on suunnattu ruotsinkieliselle väestölle, mutta tavoitteenamme on luonnollisesti tuoda palvelu myöhemmin tarjolle myös suomenkielisenä, kertoo Contextian toimitusjohtaja Timo Palmula.

Contextia kuuluu Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy:n.

 

 

 

 

Kognitiv Beteendeterapi online på svenska i Finland