Touhula Varhaiskasvatus Oy:n omistuspohja laajenee – EQT pääomistajaksi

10.3.2016

Touhula Varhaiskasvatus on suomalainen, vuonna 2010 perustettu, varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on valtakunnallisesti yli 80 päiväkotia. Yrityksen pääomistaja Coronaria Hoitoketju Oy on sopinut osakekaupasta, jonka toteuduttua EQT Mid Market rahastosta tulee Touhula Varhaiskasvatus Oy:n enemmistöomistaja. Touhula Varhaiskasvatuksen päiväkotiperheissä, Touhula Liikuntapäiväkodeissa ja Aarresaari Päiväkodeissa, lapset saavat laadukasta ja virikkeellistä varhaiskasvatusta eri teemojen alla. Touhula täydentää kuntien tuottamia päivähoitopalveluja ja lisää perheiden valinnanvapautta. Suurin osa toiminnasta perustuu palvelusetelimalliin, jonka avulla yksityinen päivähoito on tasavertaisesti kuntien päivähoitopalveluiden kanssa kaikkien lapsiperheiden saatavilla.

”Touhulan toimintamalli, uudet toimitilat ja korkealaatuiset varhaiskasvatuspalvelut ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa jo yli 30 paikkakunnalla. Tyytyväiset asiakkaat ja EQT vastuullisena ja vakavaraisena omistajana mahdollistavat niin toiminnan laajentumisen uusille paikkakunnille kuin myös uusien palveluiden tarjoamisen tulevaisuudessa sekä perheille että kunnille”, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas, Touhula Varhaiskasvatuksesta

Touhula Varhaiskasvatus Oy:n asiakas- ja työsuhteet jatkuvat ennallaan. Touhula Varhaiskasvatuksen resurssit kehittää laadukasta varhaiskasvatusta ja tarjota houkuttelevia työmahdollisuuksia varhaiskasvatuksen ammattilaisille vahvistuvat entisestään omistuspohjan laajentuessa.

Olemme saaneet olla alusta saakka mukana seuraamassa Touhula Varhaiskasvatus Oy:n kasvutarinaa. EQT:n mukaantulo mahdollistaa toiminnan pitkäjänteisen laajentamisen ja kehittämisen. Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme jatkaa työtä yhdessä.”, kertoo Coronaria Hoitoketju Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Norvestia Oyj:n Juha Mikkola.

”EQT on aktiivinen ja vastuullinen omistaja, joka haluaa panostaa yritystensä kehittämiseen. Touhula Varhaiskasvatuksella on erinomaiset palvelukonseptit sekä korkea asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys, jotka kertovat siitä, että liiketoimintaa johdetaan kestävällä tavalla. Haluamme olla mukana tukemassa Touhulan kasvua Suomessa, ja tämän myötä tehdä myös yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä laadukkaan varhaiskasvatuksen puolesta. Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme jatkaa Touhula Varhaiskasvatuksen kehitystä yhdessä nykyisten omistajien Cor Groupin, Suomen Teollisuussijoituksen ja Norvestian kanssa.”, EQT Partnersin johtaja Jarkko Murtoaro kertoo. EQT Partners toimii EQT:n rahastojen neuvonantajana.

Osakekaupan toteuduttua EQT Mid Market rahastosta tulee Touhulan Varhaiskasvatus Oy:n enemmistöomistaja. Vähemmistöomistajina jatkavat toimiva johto, Cor Group Oy, Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Norvestia Oyj. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan huhtikuun aikana.

 

Lisätietoja:

Jari Mäki-Runsas, toimitusjohtaja, Touhula Varhaiskasvatus Oy, p. 040 355 9277, jari.maki-runsas@touhula.fi

Juha Mikkola, hallituksen pj, Coronaria Hoitoketju Oy, p. 050 590 0522, juha.mikkola@norvestia.fi

Teppo Lindén, toimitusjohtaja, Cor Group Oy, p. 040 068 4119, teppo.linden@corgroup.fi

Jarkko Murtoaro, johtaja, EQT Partners Oy, p. 040 577 1456, jarkko.murtoaro@eqt.fi

Touhula Varhaiskasvatus Oy on suomalainen päiväkotiyritys. Touhula Liikuntapäiväkodeissa tuemme lapsen liikunnallista elämäntapaa hauskasti ja hallitusti. Tou­hula on reipas ja iloinen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät. Touhula on saanut ISO9001 laatusertifikaatin. Aarresaari Päiväkodit on liikuntaan, musiikkiin ja seikkailuun erikoistunut päivähoitovaihtoehto. Aarresaari Päiväkoteihin on luotu mielenkiintoinen ja merihenkinen ympäristö, joka houkuttelee seikkailemaan.

Lisätietoja: www.touhula.fi   www.aarresaari.fi

Cor Group on suomalainen innovatiivinen kasvukonserni. Voimakkaasti kasvavan konsernin keskeiset liiketoiminta-alueet ovat terveydenhuolto ja hyvinvointi, digitaalinen media sekä asumis- ja palvelukehitys. Cor Group –konserni tunnetaan erityisesti terveys- ja hyvinvointisektoria eteenpäin vievänä moottorina. Konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli noin 111 milj. euroa ja konserni työllistää noin 2500 työntekijää.

Lisätietoja: www.corgroup.fi

Norvestia Oyj on suomalainen pörssilistattu sijoitusyhtiö. Norvestian kaksiosainen sijoitusstrategia koostuu markkinasijoituksista ja kasvusijoituksista. Kasvusijoituksia tehdään pohjoismaisiin listaamattomiin yrityksiin, kasvuhakuisiin listattuihin yrityksiin sekä pääomarahastoihin. Norvestian kasvusijoitustoiminnan perustana on olla muiden pääomistajien kanssa aktiivinen sijoittaja, joka toiminnallaan nostaa kohdeyritysten arvoa. Sijoitukset ovat pitkäaikaisia eikä niistä irtautumiselle määritellä tiukkaa aikarajaa. Norvestian kasvusijoitussalkkuun kuuluvat Coronaria Hoitoketjun lisäksi Aste Helsinki, Fluido, Idean Enterprises ja Polystar Instruments. Lisäksi yhtiöllä on sijoituksia pääomarahastoissa. www.norvestia.fi

EQT on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö. EQT teki ensimmäisen sijoituksensa Suomeen vuonna 1996 ja toimisto Helsinkiin perustettiin vuonna 1999. EQT:n rahastot ovat tähän päivään mennessä sijoittaneet suomalaisiin yhtiöihin noin 1,6 miljardia euroa ja EQT:n nykyiset omistusyhtiöt työllistävät Suomessa yhteensä yli 10,000 ihmistä.  EQT:n nykyisiä omistuksia ovat mm. Musti ja Mirri, Terveystalo ja Ruotsin suurin koulutusalan yritys AcadeMedia. EQT:n rahastosijoittajiin lukeutuu useita merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

EQT on vastuullinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut omistamiensa yhtiöiden kehittämiseen laajaa teollisten neuvonantajien verkostoaan hyödyntäen. EQT:n missio on säilynyt vuosikymmenten ajan samana – tavoitteena on luoda arvoa keskisuurissa ja suurissa yrityksissä investoimalla niihin ja auttamalla niitä kehittymään erinomaisiksi, alansa johtaviksi yrityksiksi.

Lisätietoja: www.eqt.fi