Ikäihmiset

CORONARIA KOTIKYLÄ ikäihmisille – KOTI asumista ja elämistä varten

Uusi Coronaria Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille.

Vanhuus on elämänvaihe, jonka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Arvostamme vanhuutta, joten loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Coronarian Kotikylät ovat pieniä, tyypillisesti noin 30 asukkaan kodikkaita ja yksilöllisiä hoivakoteja. Kullakin asukkaalla on oma oikea koti, jossa voi asua turvallisesti omilla ehdoillaan. Kotikylän jokainen koti on meille yhtä tärkeä; teemme niissä kaikissa työtä suurella sydämellä asiakkaidemme parhaaksi.

Kotikylä on paitsi palveleva asumismuoto myös aktiivinen yhteisö, jossa hoitajat ja kanssa-asukkaat ovat kaikille tuttuja. Kukin asukas voi osallistua toimintaan ja olla osa yhteisöä omien halujen ja mahdollisuuksien mukaan.

Kotikylä on toiminnallinen

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallista tekemistä Kotikylässä on jokaiselle tunti joka päivä. Se muodostuu mm. näistä aktiviteeteista:

  • – Sävelsirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)
  • – Ulkoilua
  • – Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • – Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa RAI -toimintakykyarviointiin perustuen. Hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle sekä kiinnitämme huomiota hänen osaamiseen ja vahvuuksiin.

Kotikylä on yhteisöllinen

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa niin halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Kotikylä on turvallinen

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta; huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Haluatko lisätietoa palveluasumisen kodeistamme?

Meillä on 43 hoivakotia ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille eri puolella Suomea. Kysy vapaista paikoista tai palveluistamme! Jätä kysymyksesi ja yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille