Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Punahiuksinen nuori nainen seisoo luokkahuoneen edessä näyttämässä sormilla ok-merkkiä.

OPI-kurssi

Coronaria Kuntoutuspalveluiden toteuttamat OPI-kurssit on suunniteltu rohkaisemaan 16-29 -vuotiaita uuteen ja vahvempaan arkeen. Kurssit ovat ryhmämuotoisia ja toteutetaan yksikkömme ammattilaisten vahvalla panostuksella. Kurssiohjelmaa voidaan täydentää myös tarpeen mukaan yksilöohjauksella sekä erityistyöntekijöiden tapaamisilla. Kelan palveluna kurssi on asiakkaalle maksuton.

Mitä kurssilla tapahtuu?

OPI-kurssit tarjoavat uudenlaista rohkaisua huolehtia omasta arjesta, tukevat opiskeluissa selviytymistä, vahvistavat toimintakykyä ja elämänhallintaa. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena sekä lisäksi yksilöllisinä käyntikertoina. Kurssin ryhmä ja yksilö osuudet muodostavat tarkoituksenmukaisen ja tavoitteellisen kokonaisuus.

Kurssi koostuu yhteensä 20 kuntoutuspäivästä 11 kuukauden aikana.

Kuka voi osallistua kurssille?

OPI-kuntoutus on tarkoitettu toisen asteen tutkintoa tai lukiossa opiskeleville, 16-29 -vuotiaille, ahdistuksesta tai masennuksesta kärsiville henkilöille. Kuntoutusta varten tarvitaan alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys. Lausuntoa voit kysyä terveyden- tai oppilashuollosta.

Missä ja milloin kursseja pidetään?

Kurssit toteutetaan Coronaria kuntoutuspalveluiden yksiköissä viidellä paikkakunnalla. Katso alla olevasta listauksesta paikkakuntakohtaiset tiedot.

Kurssit alkavat lukukauden alussa eli kaksi kertaa vuodessa. Pidämme kouluilla infon kursseista sekä yksiköissämme tutustumispäivän ennen kurssia. Katso aloitusajankohdat ja kurssipaikkojen reaaliaikainen tilanne alla olevasta, paikkakuntakohtaisesta listasta.  

Kurssien asiantuntijat

Asiantuntijoinamme kursseilla toimivat sosionomit, sairaanhoitajat, toimintaterapeutit ja fysioterapeutit sekä tarvittaessa muut ammattilaisemme, jotka auttavat ja tukevat sinua omassa prosessissasi.

miten kursseille haetaan?

Kuntoutuskurssille haetaan lomakkeella KU 132, jonka liitteeksi tulee lääkärin B-lausunto. Hakemus ja sen liitteet toimitetaan kelaan. Kurssien lisätiedot löydät kela.fi/kuntoutuskurssihaku ja sivustolta näet myös vapaiden kurssipaikkojen määrän reaaliajassa. Käytä hakusanaa "Coronaria".


jonna tapio palvelupaallikko coronaria kuntoutuspalvelut

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Jonna Tapio
Palvelupäällikkö, moniammatilliset kuntoutuspalvelut
Coronaria Kuntoutuspalvelut
p. 040 678 5910 
jonna.tapio@coronaria.fi
tai valtakunnallinen puhelinnumero 
p. 010 525 8801


Kursseja järjestetään seuraavilla paikkakunnilla (klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja). Lisäksi Coronaria Verve järjestää OPI-kursseja eri puolella Suomea useammalla paikkakunnalla, katso lisää täältä.

Kaikki Helsingin kurssimme ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Helsinki

Kaikki Lahden kurssimme ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Lahti

Kaikki Rovaniemen kurssimme ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Rovaniemi

Kaikki Oulun kurssimme ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Oulu

Kaikki Tampereen kurssimme ja kurssien aikataulut löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku, hakusanalla: Coronaria Tampere