Äitiysfysioterapia

Raskaus ja synnytys tuovat mukanaan muutoksia kehossa ja sen toiminnassa. Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää ja ylläpitää äidin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä raskauden ajan sekä synnytyksen jälkeen jokaisen yksilölliset voimavarat huomioiden.

Lantion ja keskivartalon lihakset ja sidekudokset altistuvat raskauden ja synnytyksen aikana äärimmäiselle venymiselle. Vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan suorien vatsalihasten erkaantumista toisistaan. Osalla erkauma ei palaudu itsestään synnytyksen jälkeen, vaan avuksi tarvitaan säännöllistä harjoittelua yksilöllisen harjoitusohjelman mukaan. Vatsalihasten erkauma voi oireilla alaselän ja lantion kipuina sekä lantionpohjan toimintahäiriönä.

Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet raskauden ja synnytyksen mukanaan tuomiin muutoksiin. Äitiysfysioterapiassa fysioterapeuttimme tekevät ensin perusteellisen alkukartoituksen, minkä pohjalta määritellään yhdessä asiakkaan kanssa fysioterapian tavoitteet ja käytettävät terapeuttiset menetelmät. Palvelumme sisältää yksilöllisesti suunnitellun harjoitusohjelman sekä fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan itsenäiseen harjoitteluun.

Lue lantionpohjan kuntoutuksestamme täältä

Miten fysioterapiaan pääsee

Äitiysfysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijamme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai ilman lähetettä fysioterapeutin testaukseen ja ohjaukseen itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme