Alaraajafysioterapia

Podiatrinen fysioterapia (Pofy) on alaraajojen ja jalkaterien toimintahäiriöiden tutkimista, kuntouttamista ja korjaamista. Toimintahäiriöt voivat olla seurausta synnynnäisistä rakenteellisista tekijöistä tai tapaturmista, lihasheikkoudesta tai jalkineista. Poikkeava rasitus, ylipaino ja raskaus voivat myös aiheuttaa vaivoja.

Jos alaraajan toiminnassa ja sen liikeketjussa on häiriöitä, ne voivat aiheuttaa oireita jalkaterään, nilkkaan, sääreen, polveen, lonkkaan ja aina alaselkään asti. Ongelmana voivat olla mm. vaivaisenluu, Mortonin neurooma, Morton, plantaarifaskiitti, säären lihasaitio-oireyhtymä, kondromalasia, lonkan bursiitti, SI -nivelen ongelmat. Alaraajojen toiminnan arviointi kuuluu olennaisena osana fysioterapiaan muissakin oirekuvissa esimerkiksi selkävaivojen yhteydessä.

Alaraajafysioterapiaan voi hakeutua jo olemassa olevien alaraaja- tai selkäoireiden vuoksi tai ennaltaehkäisevässä mielessä. Terapeuttisina menetelminä käytetään vahvistavia harjoitteita, mobilisointia ja manuaalista käsittelyä, teippauksia, venyttelyä ja kävelyn ohjaamista. Tarvittaessa teemme yksilöllisiä tukipohjallisia.

MITEN Fysioterapiaan PÄÄSEE?

Alaraajafysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijamme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.