Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka on myös yleisesti hyväksytty länsimaalaisessa lääketieteessä. Fysioterapiassa akupunktiota käytetään poistamaan kipua paikallisesti (puuduttaa), nostamaan kipukynnystä ja vähentämään lihasjännitystä (rentouttaa). Akupunktiota voidaan käyttää itsenäisenä hoitona tai osana fysioterapiaa.

Fysioterapeutit käyttävät akupunktuuria etenkin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Yleisimpiä hoitokohteita ovat niska-hartiaseudun ja selän alueen kiputilat, nivelten kulumisesta aiheutuvat kiputilat (esim. polvinivel), erilaiset päänsäryt ja migreeni. Hoitoon liittyy usein myönteisiä oheisvaikutuksia kuten yleinen rentoutuminen, unen laadun parantuminen ja stressin lieveneminen. Akupunktio on yksi fysikaalisen hoidon menetelmä, jota usein käytetään muiden hoitomenetelmien kanssa.

Akupunktiota käyttävän fysioterapeuttimme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.