Lantionpohjan kuntoutus

Lantionpohjan toimintahäiriöitä esiintyy yleisesti kaikenikäisillä naisilla ja miehillä. Lantionpohjan toimintahäiriöissä voi olla kyse virtsankarkailusta (inkontinenssi), ulosteen pidätyskyvyn ongelmista, ummetuksesta, erilaisista laskeutumista tai lantionalueen kiputiloista. Virtsankarkailu on yleinen ja elämänlaatua heikentävä oire, mikä koskettaa joka neljättä naista. Iän myötä virtsankarkailu lisääntyy estrogeenihormonin vähentymisen seurauksena. Sitä voi esiintyä myös raskauden ja synnytyksen jälkeen, jolloin syynä on todennäköisesti heikentynyt lantionpohjanlihaksiston toiminta. Myös erilaiset neurologiset sairaudet voivat aiheuttaa virtsankarkailua. Lantionpohjan toimintahäiriön taustalla olevat syyt on hyvä selvittää ensin lääkärin vastaanotolla.

Lantionpohjan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti testaa lantionpohjan lihasten toimintaa tähän tarkoitettua laitteistoa hyödyntäen. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilölliset harjoitteluohjeet ja fysioterapeuttimme ohjaavat itsenäiseen harjoitteluun. Vastaanotolla harjoittelun tukena voidaan hyödyntää sähköterapiaa joko vahvistamaan tai rentouttamaan lihaksia sekä poistamaan kipua.

Lantionpohjan kuntoutuksen tavoitteena on parantaa lantionpohjan lihasten voimaa ja kestävyyttä sekä hallintaa eri tilanteissa. Useimmissa tapauksissa terapian ja oman harjoittelun avulla esimerkiksi virtsankarkailu vähenee tai voi loppua

Miten fysioterapiaan pääsee

Voit saada lääkäriltäsi tutkimus- ja hoitomääräyksen lantionpohjan fysioterapiaa eli inkontinenssihoitoon. Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijamme vastaanotolle voit tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai ilman lähetettä fysioterapeutin testaukseen ja ohjaukseen itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme