Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Kuntoutus kannattaa aloittaa jo ennen leikkausta, koska leikkausta saattaa joutua odottamaan pitkäänkin. Ennen leikkausta tapahtuva fysioterapeuttinen ohjaus ja kuntoutuksen aloittaminen nopeuttavat leikkauksesta kuntoutumista.

Leikkausta vaativa oire on voinut vaivata jo pitkään. Pitkäaikainen kipu ja toiminnanvaje jossain kohti kehoa ovat voineet aiheuttaa virheellisiä toimintamalleja, lihasheikkoutta sekä virheasentoja muuallekin kehoon. Fysioterapian menetelmin voidaan parantaa nivelten liikkuvuutta, vähentää turvotusta ja vahvistaa lihaksistoa ärsyttämättä kuitenkaan leikattavaa aluetta.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia on tärkeä osa paranemisprosessia. Oikein ajoitettu ja sopivan tehoinen kuntoutus takaavat parhaan tuloksen. Kuntoutuksen sisältö suunnitellaan aina asiakaskohtaisesti ja yksilölliset edellytykset sekä leikkaukseen liittyvät mahdolliset rajoitukset huomioiden.

Palveluumme kuuluvat kokonaisvaltainen alkukartoitus, terapeuttinen harjoittelu, neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun sekä yksilölliset kirjalliset ohjeet. Omatoiminen harjoittelu on olennainen osa leikkauksesta toipumista. Tarvittaessa fysioterapeuttimme ohjaavat myös lähiyhteisöä yksilön parhaan mahdollisen kuntoutumisen varmistamiseksi.

lymfaterapia

Miten fysioterapiaan pääsee

Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme