Neurologinen fysioterapia

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on edistää keskus- ja ääreishermoston sairauksista tai vammoista aiheutuvien liikkumis- ja toimintakyvyn vaikeuksien kehittymistä ja etenemistä. Oireet voivat olla hyvin monimuotoisia vaurioiden vaikeusasteesta ja sijainnista riippuen. Neurologisista sairauksista voi seurata esimerkiksi lihasten liiallista jäykkyyttä, nivelten liikerajoituksia, lihasheikkoutta, tuntopuutoksia ja kipua sekä kehon- ja liikkeiden hahmottamisen vaikeuksia, joihin fysioterapian menetelmin pystytään vastaamaan. Neurologisille asiakkaillemme tarjoamme fysioterapeuttisen harjoittelun lisäksi mm. allasterapiaa, ratsastusterapiaa sekä ohjauskäyntejä kotiin, kouluun, työpaikalle ja henkilökohtaisille avustajille. Fysioterapeuteillamme on vahva osaaminen neurologisten asiakkaiden kuntoutuksesta.

Fysioterapeuttimme kuuluvat Coronaria kuntoutuspalveluiden alueelliseen moniammatilliseen tiimiin ja teemme yhteistyötä asiakkaalle merkityksellisten kokonaisvaltaisten kuntoutustavoitteiden saavuttamiseksi. Palveluihimme kuuluvat myös apuvälinetarpeen ja kodinmuutostöiden arviointi.

Painokevennetty kävelykuntoutus

Voice massage

Kenelle

Neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneiden asiantuntijoidemme palvelut on suunniteltu mm. seuraavien neurologisten sairauksien ja vammojen kuntoutukseen:

  • > Aivoverenkiertohäiriöt
  • > Aivovammat
  • > Selkäydinvammat
  • > Ms-tauti
  • > Parkinsonin tauti
  • > Kehitysvamma, CP

Lasten fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeutit vastaavat meillä lasten neurologisesta kuntoutuksesta.

Miten fysioterapiaan pääsee

Neurologiseen fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme