Painokevennetty kävelykuntoutus

Toimipisteistämme löytyy LiteGait- laitteita, kattokiskoihin kiinnitettäviä pystyasentoa kannattelevia valjaita sekä Alter G paineilmaa hyödyntävä painokevennetty juoksumatto.

Painokevennetyssä kävelykuntoutuksessa kehonpainoa voidaan keventää ja asentoa tukea valjaiden avulla. Tämä mahdollistaa kävelyn osavaiheiden harjoittelun jo hyvin varhaisessa vaiheessa sairastumisen tai loukkaantumisen jälkeen. Harjoittelu tukivaljaiden avulla on turvallista. Kun fysioterapeutin ei tarvitse tukea pystyasentoa, mahdollistuu kävelyn eri osavaiheiden avustaminen manuaalisesti asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kävelyharjoittelun lisäksi valjaat antavat mahdollisuuden harjoittaa tasapainoa, painonsiirtoja ja symmetristä kehon asentoa eri tavoin ja haastavasti.

Painokevennetty kävelyharjoittelu on tutkitusti tehokas tapa kävelyn harjoitteluun, koska se mahdollistaa moninkertaisesti suuremman optimaalisten toistojen määrän yhdellä harjoituskerralla verrattuna perinteiseen kävelyn harjoitteluun ilman painokevennystä.

Kenelle?

Painokevennetystä kävelyharjoittelusta on tutkitusti hyötyä aivohalvauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Painokevennetty harjoittelu soveltuu myös muun muassa:

– MS- ja Parkinsonin tautia sairastaville
– Tuki- ja liikuntaelinsairaille
– Lonkka-, polvi- ja nilkkaleikatuille tai -kipuisille asiakkaille
– Osittaisen selkäydinvamman kuntoutukseen
– Ikääntyneille
– Lapsiasiakkaille
– Kaatumispelkoasiakkaille
– MMC -asiakkaille
– Kävelyn ja tasapainon häiriöiden ja nivelrikkoasiakkaiden kuntoutukseen

Miten pääsee?

Fysioterapeuttimme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varamaalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Painokevennettyä kävelykuntoutusta on tarjolla seuraavissa toimipisteissämme:

– Jyväskylä: 2 laitetta (LiteGait)
– Uusikaupunki: Kattokiskot
– Kuopio: Alter G