Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, lihaksista ja jänteistä. TULES-fysioterapiassa pääpaino on eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnassa. Fysioterapiaan kuuluu toimintarajoitteiden fysioterapeuttinen tutkiminen, manuaalinen terapia sekä neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia kuuluvat TULES- fysioterapiaan.

Kenelle

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamat kiputilat ja toimintakyvyn haitat ovat yleinen syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä. Oireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen virheellisen kuormituksen seurauksena. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus. Oireita on tyypillisimmin niska- ja hartiaseudussa, lanneselässä sekä nivelrikosta aiheutuen eri nivelissä. Useiden tule-sairauksien etenemiseen ja syntyyn voi vaikuttaa kiinnittämällä huomioita elintapoihin ja vähentämällä riskitekijöitä. Fysioterapeuttiemme antama ohjaus omatoimiseen harjoitteluun on merkityksellinen osa tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaa.

Akupunktio

Lymfaterapia

Painokevennetty kävelykuntoutus

Purennan toimintahäiriöiden fysioterapia

Voice Massage

Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Miten fysioterapiaan pääsee

Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme