Pariterapia

pariterapialla parisuhteen solmut auki

Mitä pariterapia on?

Pariterapiassa molemmille osapuolille annetaan mahdollisuus tulla kuulluksi. Ystävät voivat kuunnella huolia, mutta silloin toisen osapuolen kertomus jää usein kuulematta.  Jokainen ihminen on tunneihminen: tunteita ei voi kytkeä pois päältä ja siksi niitä kannattaa opetella kuuntelemaan ja ymmärtämään. Pariterapiassa on mahdollista turvallisesti ja kiireettömästi kuunnella ja jakaa ajatuksia ja tunteita, sekä löytää yhteistä ymmärrystä suhteesta.

Pariterapian onnistumisen kannalta varhainen aloitus on oleellista.

Yleensä terapiaan hakeudutaan, kun tavalliset keinot ristiriitojen purkamiseen eivät enää toimi. Pariskunnan välille on ehtinyt syntyä negatiivisen vuorovaikutuksen kehä, jossa kaikki keskusteluyritykset muuttuvat riitelyksi. Tämän tilanteen purkaminen tulee ajan myötä yhä hankalammaksi.

Pariterapian tuloksia arvioidaan prosessin edetessä.  On tärkeää seurata, kuinka pariterapiassa läpi käydyt asiat vaikuttavat ja muuttavat arkea.  Muutoksille kannattaa antaa aikaa ja olla itselle ja toiselle armollinen.

Milloin hakeutua pariterapiaan?

Jos koet turvattomuutta, yksinäisyyttä tai läheisyyden puutetta parisuhteessasi, kannattaa hakeutua terapiaan. Samoin jos arki on muuttunut jatkuvaksi riitelyksi ja puolison kohtaaminen tuntuu vaikealta. Pariterapiaan on syytä hakeutua, jos perheessä on lapsia ja vanhempien toimimaton vuorovaikutus alkaa heijastumaan  ja vaikuttamaan lapsiin. Tärkeää pariterapian onnistumisen kannalta on, että kummallakin puolisolla on motivaatiota tarkastella suhdetta.

Miten pariterapiaan pääsee?

Pariterapiaan voit tulla varaamalla suoraan ajan asiantuntijoillemme. Ajan voi varata kumpi vain puolisoista. Voit varata ensin ajan tunnin kestävään alkukartoitukseen, jonka jälkeen tehdään yhteinen suunnitelma jatkosta. Kaikki pariterapiavastaanottoa pitävät terapeuttimme ovat laillistettuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joilla on perhe- tai pariterapeutin koulutus. Joissain tapauksissa pariterapiasta voi saada myös Kela-korvauksen. Jos olet tulossa vastaanotolle Kelan maksusitoumuksella, varaa silloin aika Kela-pätevyyden omaavalle pariterapeutille.

varaa aika numerosta 010 525 8801