Perhepsykoterapia

Perhepsykoterapialla parempaa vuorovaikutusta perheeseen

Perheterapian tarkoitus on tutkia, ymmärtää ja hoitaa perheen sisäisen vuorovaikutuksen häiriöitä. 

Perheterapia on avuksi myös, jos yhden perheenjäsenen vaikeudet vaikuttavat koko perheeseen. Silloin terapeutti voi tavata tilanteen mukaan joko yhtä tai useampaa perheenjäsentä, tai laajempaa vuorovaikutusverkostoa. Terapiassa huomioidaan eri-ikäiset perheenjäsenet ja mietimme yhdessä konkreettisia tavoitteita koko perheelle. Terapiatyöskentelyssä huomioimme perheen lähiympäristön ja verkostot. Joskus jo muutama tapaaminen voi olla avuksi oman tilanteen hahmottamisessa ja ongelman ratkaisussa, joskus tarvitaan pidempiaikaista tukea. Terapian pituus arvioidaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Perheterapeutti voi toimia työparina myös muiden alojen terapeuttien kanssa.

MITEN TERAPIAAN PÄÄSEE?

Terapeutin vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä tai lääkärin lähetteellä. Joissakin tapauksissa terapiaan on mahdollista saada Kelan korvausta. Terapiaan voit tulla myös itse maksavana ilman lääkärin lähetettä. 

alkukartoitus

Yksi vaihtoehto on tulla tunnin mittaiseen alkukartoitukseen. Alkukartoituksessa keskustellaan muun muassa arjen pulmista, perhetilanteesta ja taustoista. Keskustelun pohjalta asiakkaalle laaditaan selkeä jatkoehdotus. Teemme alkukartoituksia Helsingissä ja Espoossa.

Varaa aika alkukartoitukseen 010 525 8801

kysy lisää 010 525 8801