Tarkkatassut -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu 5-9 vuotiaille lapsille, joilla on hieno- ja visuomotoriikan haasteita TAI lapsille, joilla on tarkkaavaisuuden haasteita. Arjessa ne voivat ilmetä esimerkiksi seuraavasti:

  • >Lapsen kynäote on epäkypsä ja piirtäminen väsyttää kättä
  • >Saksien käyttö on vaikeaa, käden otteet kömpelöt
  • >Palapeli- ja palikkarakentelut ovat vaikeita
  • >lapsi ei kykene tekemään toimintoja loppuun, vaan vaihtaa nopeasti seuraavaan

Ryhmään mahtuu 4-6 osallistujaa. Ryhmäkertoja on 10, joiden lisäksi on kaksi verkostokäyntiä lapsen lähipiirin kanssa hyödynnettäväksi. Ryhmäkerran kesto on 60 minuuttia. Ryhmää muodostettaessa otetaan huomioon myös lapsen kehityksellinen ikä.

RYHMÄN TAVOITTEET

Kuntoutus toteutetaan erilaisten pelien, leikkien ja käsitöiden avulla, lasten mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Toiminnat sovelletaan toimintaterapeutin ammattitaidolla kullekin lapselle sopivaksi. Samalla harjoitellaan tarkkaavuuden taitoja muun muassa oman toiminnan suunnittelun kautta toisten lasten mallittaessa toimintaa. Ryhmän yhteisen tavoitteen lisäksi jokaiselle luodaan henkilökohtaiset tavoitteet. Ryhmässä annetaan vinkkejä myös lapsen lähipiirille, jotta kehitystä voi tapahtua kaikissa lapsen arjen toimintaympäristöissä.

MITEN PÄÄSEE MUKAAN?

Ryhmään voi osallistua kuntien, sairaanhoitopiirien ja Kelan maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. Kun kiinnostuit, kysy lisää neuvolasta, hoitavalta lääkäriltä tai sosiaalityötekijältä ryhmään pääsemiseksi. Lisäksi ilmoita kiinnostuksestasi myös meille palvelunumeroomme.