Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Neljä nuorta istuu ulkona vierekkäin ja katsoo jotain kiinnostavaa puhelimen näytöltä.

Sauma

Sauma on palvelu, jossa kartoitamme kokonaisvaltaisesti työnhakijan työ- ja toimintakykyyn vaikuttavia tekijöitä. Tavoitteena on, että jatkossa asiakkaalle löydetään sopivimmat palvelut, jotka tukevat työllistymisen mahdollisuutta tai ohjaavat kiinnostavan koulutuksen pariin.

Autamme asiakasta tarvittaessa löytämään työllistymisen tai kouluttautumisen vaihtoehtoja.

Yksilöllisesti kohti tavoitteita

Palvelu on tarkoitettu työttömille henkilöille, joiden ajatellaan hyötyvän monialaisesta arvioinnista ja ohjauksesta. Palvelu räätälöidään yksilöllisesti.

Tavoitteena on, että asiakas löytää itselleen jatkossa sopivimmat palvelut, jotka tukevat hänen työllistymistään ja ohjaavat tarvittaessa kiinnostavan koulutuksen pariin.

Palvelusta vastaa moniammatillinen työryhmä, jossa työskentelee fysioterapeutti, toimintaterapeutti, psykologi, lääkäri ja työhönvalmentaja.

Sauman kulku

Palvelussa kartoitetaan yhdessä asiakkaan kanssa työ- ja toimintakykyyn vaikuttavia tekijöitä, koulutus- ja työhistoriaa sekä mielenkiinnon kohteita. Asiakas sitoutetaan palveluun.

Asiakkuus on kestoltaan 2–12 kk.

  • 1–5 tapaamista asiantuntijan kanssa
  • laaja-alainen toimintakyvyn kartoitus
  • työryhmän arvio tarpeellisista terapiapalveluista

Moniammatillisen alkukartoituksen jälkeen vuorossa voi olla terapiapalveluita ja tavoitteellista työhönvalmennusta joko koulutukseen tai työhön.

Coronarian pääkonttorin pääovi kuvattuna kesällä osoitteessa Saaristonkatu 22.

Miten Saumaan pääsee?

Palvelun tilaaja ilmoittaa asiakkaan palveluun ja Coronarian vastuuohjaaja soittaa asiakkaalle varatakseen tapaamisajan.

Palvelut toteutetaan Coronarian Oulun toimipisteessä, osoitteessa Saaristonkatu 22 (Vaihtuva paikkakunta).