Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
mies ja hymyileva nuori nainen keskustelevat

Tyypin 1 diabetesta sairastavan nuoren sopeutumisvalmennuskurssi

Coronaria Kuntoutus järjestää sopeutumisvalmennuskursseja tyypin 1 diabetesta sairastaville nuorille. Kurssit pidetään kylpylähotelli Rauhalahdessa, Kuopiossa. Kurssit ovat Kelan kustantamia, ja osallistujalle maksuttomia.

Kurssit pyörivät tavalliseen tapaan, ja kokoontumisrajoitukset eivät koske kursseja. Lue lisää täältä.

MITÄ SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT OVAT? 

Nuoren tyypin 1 diabetes sairaiden sopeutumisvalmennuskurssit ovat harkinnanvaraista kuntoutusta ja tarkoitettu alle 20-vuotiaalle asiakkaalle. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuu enintään 10 asiakasta ja ne ovat ryhmämuotoisia.

Tavoitteena on, että kuntoutuja saa 

  • Voimavaroja arkeen
  • Vahvistusta elämän hallintaan 
  • Vertaistukea ja irtiottoa

Kurssit toteutetaan kuntoutusohjelman mukaisesti. Kuntoutuja valitsee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä ammattilaisten kanssa sekä luo itselleen suunnitelman, jonka avulla päästään asetettuihin tavoitteisiin.

Kuntoutus sisältää

Kurssikokonaisuus sisältää 3vrk laitosjakson kylpylässä, sekä sen perään 4 viikon etäkuntoutusjakson. Etäkuntoutusjakso sisältää etäkuntoutuspäivän, jonka ajankohta sovitaan erikseen. Lisäksi etäkuntoutus sisältää yhteydenottoja sekä harjoituksia, joita asiakas voi tehdä 4 viikon aikana itselleen sopivana ajankohtana.

Kurssit toteutetaan kuntoutuskeskuksessa, mutta kylpyläjaksolla on mahdollista yöpyä myös kotona. Osallistumisen kursseille kustantaa Kela. Kuntoutuksen ajalta on mahdollista saada kuntoutus- tai osakuntoutusrahaa.

KENELLE SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ON TARKOITETTU? 

Nuoren tyypin 1 diabetes sairauden sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu alle 20-vuotiaalle asiakkaalle. Lisäksi sopeutumisvalmennuskurssi kohdennetaan: 

  • yläkouluikäisille 
  • peruskoulunsa päättäneille alle 20-vuotiaille nuorille. 

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla nuorella on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella tyypin 1 diabetes sairaus. Sopeutumisvalmennuskurssi sopii nuorelle, jolle terveydenhuollossa saatu ensitieto, hoidonohjaus ja niiden syventäminen eivät ole riittäneet, vaan hän tarvitsee moniammatillista tukea ja ohjausta. 

MIKSI SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSILLE? 

  • Osallistujat saavat voimavaroja arkeen
  • Tukea mielekkään arjen rakentamiseen, sekä elämäntilanteeseen
  • Vertaistukea ryhmältä
  • Moniammatillisen tiimin tuen, joka tukee omien tavoitteiden saavuttamista
  • Kurssien toteutuspaikka mahdollistaa mielenkiintoisen ohjelman sekä hienot puitteet päivittäiseen vapaa-ajan viettoon

Lisäksi osallistuminen tyypin 1 diabetesta sairastavan nuoren sopeutumisvalmennuskurssille mahdollistaa ajankohtaisen tiedon saamisen sairaudesta sekä konkreettisia ohjeita arkeen. 

MILLOIN JA MISSÄ KURSSEJA JÄRJESTETÄÄN? 

Kursseja järjestetään Kuopiossa kylpylähotelli RauhalahdessaKursseillemme voit tulla kaikkialta Suomesta! 

Kurssien ajankohdat voit tarkistaa Kelan kurssihausta. Valitse Sanahaku-hakukenttään "Coronaria" ja valitse Sairaus-hakukenttään "Diabetes, tyyppi 1".

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 010 525 8801.

miten kurssille haetaan

Hakeutuaksesi kurssille tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin lausunto tulee laittaa. Postita hakemus liitteineen Kelaan tai lähetä ne verkkoasiointipalvelun Viestit-toiminnon kautta. 

KURSSIEN ASIANTUNTIJAT 

Kurssien sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu diabeteshoitaja, ravitsemusterapeutti, psykologi ja erikoislääkäri sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita kuten sosionomi ja fysioterapeutti.  


Ota yhteyttä

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kursseihin liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme:
valtakunnallinen puhelinnumero 
p. 010 525 8801