Miten kuntoutuspalveluihimme pääsee?

Kuntoutukseen voi tulla Kelan, kunnan, sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella / palvelusetelillä tai voit maksaa itse kuntoutuksen kustannukset.

Kuntoutustarve arvioidaan terveyskeskuksessa tai sairaalassa yhteistyössä lääkärin ja kuntoutuksen asiantuntijoiden kanssa. Arvioinnin perusteella sinulle tehdään kuntoutussuunnitelma. Kunnan tai sairaalan kuntoutustyöryhmä päättää maksusitoumuksen myöntämisestä tai ohjaa sinut tarvittaessa Kelan palvelujen piiriin.

MITEN TOIMIA Ennen kuntoutusjakson aloittamista?

Jos olet oikeutettu saamaan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, saat maksusitoumuksen kuntoutukseen Kelalta. Sinun tulee tehdä hakemus Kelalle ja liittää mukaan julkisella sektorilla tehty kuntoutussuunnitelmasi. Neuropsykologista kuntoutusta ja pääsyä kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseille on myös mahdollista hakea Kelan kautta. Kelan kuntoutusta ohjaa avoterapiastandardi.

Maksusitoumuksen tai palvelusetelin saatuasi ole yhteydessä lähimmän toimipisteemme tiimivastaavaan  tai palvelunumeroomme p. 010 525 8801 kuntoutusjakson aloittamiseksi. Maksusitoumus määrittää terapiakertojen määrän ja keston, terapioiden toteutumispaikan (koti, koulu, päiväkoti tai toimipisteemme) ja aikavälin, jolla terapiat toteutetaan.

Voit tulla meille myös itsemaksavana asiakkaana, jolloin erillistä maksusitoumusta tai lähetettä ei tarvita. Asiakkaaksi pääset ottamalla yhteyttä lähimmän toimipisteemme tiimivastaavaan tai palvelunumeroomme.

Fysioterapiaan sinulle on mahdollisuus tulla myös lääkärin lähetteellä (SV3), jolloin Kela korvaa osan käynnin hinnasta. Korvausmäärä riippuu mm. käynnin pituudesta. SV3-lähetteen voi kirjoittaa myös yksityisen puolen lääkäri.

MITÄ KUNTOUTUSJAKSON AIKANA TAPAHTUU?

Kuntoutusjakson alussa teemme kanssasi terapiasopimuksen kuntoutusjakson käytännön asioiden sopimiseksi ja sujumiseksi. Sovimme yhdessä sinun ja mahdollisesti muiden lähihenkilöidesi kanssa yhteiset tavoitteet kuntoutusjaksolle. Tavoitteet pohjautuvat julkisella sektorilla tehtyyn kuntoutussuunnitelmaasi. Terapeutti suunnittelee kuntoutuksen sisällön yhdessä kanssasi. Kuntoutuksen vaikuttavauutta arvioidaan terapiakertojen yhteydessä ja kuntoutusjaksolle tehtyä suunnitelmaa tarkennetaan tarpeen mukaan.

MITEN KUNTOUTUSJAKSO PÄÄTTYY?

Kuntoutusjakson loppupuolella terapeutti arvioi sinun ja mahdollisten lähihenkilöidesi kanssa yhdessä kuntoutuksen vaikuttavuutta ja kuntoutusjakson tavoitteiden saavuttamista. Terapeutti tekee kuntoutusjakson päätteeksi kirjallisen palautteen kuntoutusjaksosta. Maksusitoumus- ja palveluseteliasiakkaat tarvitsevat uutta kuntoutusjaksoa varten terapeutin palautteen, jotta kuntoutustyöryhmä / lääkäri voivat arvioida terapian jatkotarvetta. Itsemaksavat asiakkaat sopivat käytännöistä hoitavan terapeutin kanssa. Toivomme asiakkaiden informoivan meitä tulevista kuntoutusjaksoista ja lääkärikäynneistä ajoissa, jotta voimme tehdä kirjalliset palautteet ennen käyntejä.

Kuntoutusjakso päättyy asiakaspalautteeseen. Asiakkaiden tyytyväisyys palveluihimme on meille erityisen tärkeää. Kuntoutusjakson lopussa pyydämme sinua vastaamaan asiakastyytyväisyyskyselyymme, jonka saat terapeutiltasi joko sähköpostiisi tai terapiakäynnillä täytettäväksi.


Tarjoamme monipuolisia kuntoutuspalveluja kaikenikäisille asiakkaille heidän omassa toimintaympäristössä kuten kotona, päiväkodissa, koulussa tai toimipisteissämme. Etäkuntoutuspalvelut mahdollistavat palvelujen tarjoamisen myös paikkakunnille, joissa erityisasiantuntijoiden palvelut ovat vaikeasti saatavissa.

Palveluitamme ovat puheterapia, toimintaterapia, fysioterapia, psykoterapia, psykologi- ja neuropsykologipalvelut, sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssipalvelut sekä psykiatri- ja neurologipalvelut.

Palveluyksiköidemme yhteystiedot löydät tästä.

Haluatko lisätietoa terapiapalveluistamme?

Täytä yhteystietosi ja kirjoita viestisi. Olemme yhteydessä sinuun sähköpostitse.