Nainen ja koira istuvat kalliolla.

Sairaanhoitajan työ Posiolla

Coronaria hoitohenkilökunnan työpaikkana

Saija Harjanti muutti perheensä kanssa Etelä-Suomesta Posiolle sairaanhoitajaksi vuonna 2007. Pieni paikkakunta yllätti isoilla eduilla: laajempi työnkuva, luottamukselliset asiakassuhteet, kiireetön elämäntahti – ja mahtava luonto.

pienessä lapin kunnassa asiakkaat tulevat tutuksi

Sairaanhoitajan työ Posion kaltaisella pienellä paikkakunnalla on Saija Harjantin mielestä monipuolista. Posiolla asiakkaat tulevat nopeasti tutuiksi. Asiakkaat kokevat, että tutun henkilön kanssa on mukava asioida.

"On hienoa, kun pääsen hoitamaan monenlaisia asiakkaita, vauvasta vaariin. Luottamus asiakkaan kanssa syntyy helpommin kuin isolla paikkakunnalla. Jos olen hetken pois työpaikalta, niin asiakkaat kyselevät perään. Se lämmittää mieltä" Saija Harjanti iloitsee.

"Posiolla hoitajan työ on monipuolista, ja elämä leppoisaa"

Saija Harjanti, palveluesimies

Haastava ja monipuolinen työnkuva

Harjanti pitää siitä, että Posiolla hoitajan työnkuva on laaja. Työhön kuuluu sekä päivystystyötä, sairaanhoitajan vastaanottoa että kiireetöntä ajanvaraustyötä ja lääkärien avustamista. Yhteistyötä saa tehdä laajasti eri yksiköiden – kuten vuodeosaston, laboratorion, terveydenhoitajien, fysioterapian – kanssa.­

"Työ on tosi monipuolista. Ikinä ei aamulla tiedä millainen työpäivä on edessä. Coronarialla yhteistyö yksiköiden välillä toimii hyvin. Meillä on myös 24/7-päivystyspalvelu, jota voi konsultoida. Jos kaipaa haasteita ja monipuolista työnkuvaa, niin se onnistuu täällä paremmin kuin isoissa kaupungeissa tai sairaaloissa, missä hoitajan vastuualue on monesti kapeampi" Saija Harjanti kuvaa.

Nainen ja vanhempi mies kävelemässä metsässä.

Koulutusmyönteinen työpaikka ilman turhaa byrokratiaa

Saija Harjanti on edennyt Coronarialla sairaanhoitajan työstä palveluesimieheksi vuonna 2020. Yksikön johtaja oli huomannut Saijan kyvyt ja ehdotti siirtymistä esimiestehtäviin.

"Muutaman harkintapäivän jälkeen suostuin ylennykseen. Tein aluksi puolet ajasta sairaanhoitajan työtä ja puolet palveluesimiehen, jotta pääsin hyvin sisään uuteen työhön. Olen viihtynyt uudessa roolissani tosi hyvin" Saija Harjanti sanoo.

Harjanti on suorittanut työn ohessa mm. haavahoidon erikoistumisopinnot, ja parhaillaan hän opiskelee johtamisen erikoisammattitutkintoa. Muutenkin Coronarialla koulutuksia on ollut helppo saada. Myös Skhole-oppimisympäristö on kovassa käytössä. Myös muita etuja, kuten Smartum-seteli ja bonuspäivät, on mukavasti. Tärkeimpiä etuja ovat kuitenkin byrokratian vähäisyys ja työnkierron helppous.

"Jos vertaan kunnalliseen työnantajaan, niin Coronarialla päätöksenteko on nopeampaa ja helpompaa. Myös työnkierto on helppoa. Meillä on mahdollista esittää toiveita, jos vaikka haluaa vaihtaa yksiköstä toiseen, ja ne huomioidaan hienosti" Saija Harjanti miettii.

Posio on perheellisen unelmapaikka

Harjantin mielestä Posio on perheellisille hyvä paikka asua. Hän kokee, että Posio on ollut turvallinen paikka kasvattaa lapset. Naapurit ja kyläläiset tuleva tutuiksi. Elämä on kiireettömämpää ja huolettomampaa. Neuvola-, päiväkoti- ja koulupalvelut toimivat hyvin.

"Tuntuu, että ylimääräinen kiire jäi etelään. Posiolla ei esimerkiksi ole liikennevaloja, joissa seisoskella. Poroja tosin välillä väistellään. Luonto on mahtava. Täällä on upeat mahdollisuudet ulkoilla, vaeltaa, marjastaa, metsästää ja kalastaa. Olemme viihtyneet Posiolla 14 vuotta. Kertaakaan ei ole käynyt mielessä, että palattaisiin etelään" Saija Harjanti summaa.

Saija Harjanti, Coronaria Posio.

Saija Harjanti,
palveluesimies
Coronaria Posio

Tiesitkö?

Coronaria tuottaa Posiolla kokonaisulkoistuksena kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut, joten työmahdollisuuksia hoitotyön ammattilaiselle löytyy monipuolisesti – jopa kymmeniä.

Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia

Hoitajana Posiolla

Haemme joukkoomme sosiaali- ja terveysalan nykyisiä ja tulevia ammattilaisia.

Katso videolta työntekijöidemme kertomana, millaista hoitajana työskentely meillä on, ja tutustu avoimiin työpaikkoihimme.

Avoimet työpaikat

Mies hiihtää auringon paisteessa.

Tutustu Posiolla työskentelyyn

Meillä jokainen työntekijä huomioidaan ja hyvään esihenkilötyöhön panostetaan. Asuinpaikkana Posio on luontoihmisen paratiisi.

Lue lisää meillä työskentelystä ja Posiosta asuinpaikkana alla olevasta linkistä.

Töissä Posiolla