Radiologi arvostaa työn sisältöä

Coronaria lääkärin työpaikkana

Radiologi Susanna Räinä arvostaa työssä eniten sitä, että tekemisellä on merkitys. Hän on myös pystynyt muokkaamaan työnsä joustavaksi niin, että aikaa jää muullekin elämälle. ”Ei tarvitse miettiä, onko tässä järkeä”, Räinä sanoo ja paljastaa, mikä antaa työlle syvimmän tarkoituksen.

Minulle on tärkeää, että työllä on merkitys

Susanna Räinä, radiologi

Radiologin työ Coronarialla

Radiologian erikoislääkärillä Susanna Räinällä on omannäköinen työkuvio. Työviikot muodostuvat niin, että välillä Räinä on fyysisesti paikan päällä töissä ja muuna aikana hän voi työskennellä valitsemanaan ajankohtana oikeastaan mistä vain.

– Työskentelen Coronaria Radiologiapalvelussa käytännössä niin, että teen erikseen sovitut kuukausittaiset vuorot ultraäänitutkimuksia terveyskeskuksessa ja muutoin sanelen itselleni sopivina ajankohtina tietokonetomografia-, magneetti- ja natiivitutkimuksia, hän kuvailee.

Tällainen joustava järjestely sopii Räinälle. Miksi?

– Olen halunnut tämän juuri näin, sillä minulla on muutakin tärkeää tekemistä, hän valottaa.

Se muu elämä koostuu perheestä, harrastuksista – ja toisesta erikoisalasta. Räinä on myös lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti.

Mistä syntyy työn merkitys?

Miten radiologin työkuvio on pelannut käytännössä?

– Minun kohdallani tämä toimii tosi hyvin. Saan tehdä juuri sellaista työtä, mitä haluankin tehdä. On myös turvallinen olo, kun palvelut ja tukitoimet töissä pelaavat ja asiat ovat hallinnassa, Räinä sanoo.

Hän arvostaa sitä, että työntekijöitä arvostetaan. Se näkyy käytännössä esimerkiksi asioiden hoitamisen ketteryytenä.

– Jos jostain sanoo tai ehdottaa, että toimisiko tämä toisella tavalla paremmin, homma hoituu, Räinä havainnollistaa.

Räinä tekee töitä Coronaria Radiologipalveluun ammatinharjoittajana. Työnantaja huolehtii siitä, että sovitut työpäivät ovat täynnä, ilman hukkatunteja. Yksi hyvä puoli Räinän mukaan on myös se, että hän voi keskittyä työnsä ydintekemiseen, ilman palavereja tai odottelua.

– Kun menen tekemään ultraääniä terveyskeskukseen, voin luottaa siihen, että lista on täynnä. Se tuo tietynlaista huolettomuutta. Tiedän, että kun teen näin, teen tarpeeksi töitä ja saan riittävästi palkkaa. Ammatillisesti saan tehdä monipuolista, osaamistani ja toiveitani vastaavaa radiologin työtä, Räinä pohtii.

Juuri monipuoliseen potilasmateriaaliin liittyy Räinän kokemus siitä, että omalla työllä on merkitys.

– Minulle on tärkeää, että me teemme töitä julkisen puolen kumppanina. Tässä työssä on julkisen puolen terveydenhuollon potilaat, mutta yksityisen sektorin edut. Kun tekee esimerkiksi syöpäpotilaiden kuvauksia, ei tarvitse miettiä, mitä järkeä työssä on tai että teenkö merkityksellistä työtä. Se on minulle erittäin tärkeää, hän kiteyttää.

Artikkeli on julkaistu alun perin Tervemedian Lääkäriportaalissa 26.4.2019
Artikkelia on muokattu alkuperäisestä.
Teksti: Susanna Ekfors

Kiinnostuitko työskentelystä Coronaria Radiologipalvelussa?

Ota rohkeasti yhteyttä!