Ikärappeuman hoito

Ikärappeuma, ikäihmisten yleinen sairaus

Ikärappeuma, eli silmänpohjan rappeuma, on yleisin näkövamman aiheuttava sairaus ikäihmisillä Suomessa. Ikärappeumaa voi epäillä, jos huonontunutta näöntarkkuutta ei saada parannettua silmälaseilla, näkökentän keskelle ilmestyy tummia alueita tai suorat viivat alkavat vääristyä. Tarkasta näöstä vastaavat solut vaurioituvat ja kuolevat vähitellen pois, jolloin näkö voi huonontua pysyvästi.

Terveelliset elämäntavat, taudin aikainen havaitseminen ja hoitojen aloitus ajoissa ovat ensisijaisen tärkeitä, jotta voit nauttia näöstäsi pidempään.

Coronaria Silmäsairaala on Suomen suurin yksityinen silmänpohjan ikärappeuman seurantaan erikoistunut yksikkö. Meillä saat nopeasti arvion oman tarkan näön alueesi kunnosta ja tarvittavasta seurannasta. Pidetään yhdessä huolta silmistäsi!

Ikärappeumalle altistavat tekijät

  • Ikä
  • Sukurasite
  • Diabetes
  • Ylipaino
  • Tupakointi
  • Jo todettu tauti toisessa silmässä
  • Ikärappeumalle altistavat silmän rakenteelliset ominaisuudet

IKÄRAPPEUMA – TOTEAMINEN, HOITO JA SEURANTA SAIRAALASSAMME

Jos ikärappeuma tai sen mahdollisuus askarruttaa, meillä Coronaria Silmäsairaalassa on edistykselliset laitteet sekä ammattitaitoinen henkilökunta ikärappeuman tutkimiseen ja hoitoon.

Silmähoitajamme tekee sinulle tarkan näön alueen valokerroskuvauksen (OCT) ja silmälääkärimme suorittaa silmänpohjan tutkimuksen. Näiden tutkimusten ja muiden riskitekijöiden perusteella voimme määritellä sinulle sopivan seurantavälin tai tarvittavan hoidon. Ns. kuivan ikärappeuman hoitoon ei ole vielä olemassa hoitoa, mutta kosteaa ikärappeumaa voidaan sen sijaan hoitaa menestyksekkäästi verisuonten kasvua estävillä injektiohoidoilla.

Hoidamme potilaita yhteistyössä HUS:n verkkokalvopoliklinikan kanssa, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2010.