Jälkikaihi

Epäiletkö jälkikaihia? Ongelman voi helposti hoitaa laseroinnilla

Jälkikaihin oireet ovat pitkälti samanlaisia kuin harmaakaihin; näkö heikkenee ja samentuu, lisäksi voi tulla häikäisyä. Mikäli olet käynyt kaihileikkauksessa ja oireet tuntuvat palaavan, hakeudu silmälääkärin tutkimukseen, jossa jälkikaihi voidaan nopeasti ja varmasti todeta. Hoitamalla jälkikaihin pois päiväjärjestyksestä, saadaan takaisin kaihileikkauksella saavutetut hyödyt näön palautuessa jälleen kirkkaaksi ja selväksi.

Jälkikaihi tarkoittaa linssin kapselipussin samentumista kaihileikkauksen jälkeen. Jälkikaihin hoito onnistuu Coronaria Silmäsairaalassa helposti. Jälkikaihi hoidetaan kivuttomasti ja turvallisesti laserilla. Jälkikaihin hoitoon pääsee silmälääkärimme tutkimuksen jälkeen. Jälkikaihi voidaan siis hoitaa samalla poliklinikkakäynnillä kuin se todetaankin. Mikäli jälkikaihi on todettu jo jossakin muualla, voit varata meiltä suoraan toimenpideajan.

Huomioithan, että laserhoidon jälkeen ei ole suositeltavaa ajaa autoa – pyydä mukaasi saattaja tai liiku julkisilla kulkuvälineillä oman auton sijaan!


MITEN JÄLKIKAIHI MUODOSTUU?

Kaihileikkauksessa potilaan oma, samentunut linssi poistetaan kapselipussistaan, ja tilalle vaihdetaan uusi, kirkas keinolinssi.

  • Osalla potilaista kapselipussi alkaa kuitenkin arpeutua ja tätä nimitetään jälkikaihiksi. Kyse ei kuitenkaan ole kaihista, eikä vaihdetussa keinolinssissä ole vikaa.
  • Jälkikaihi voi muodostua joko lyhyen ajan kuluttua kaihileikkauksesta tai vasta vuosien päästä.
  • Jälkikaihin muodostumiseen vaikuttavat esimerkiksi tulehdukset, pitkittynyt ärsytys leikkauksen jälkeen, harmaakaihityyppi (kapseli on ollut jo ennen leikkausta samentunut) ja leikkaustekniikka.

MINKÄLAINEN ON JÄLKIKAIHIN HOITO?

Coronaria Silmäsairaalassa jälkikaihin hoito sujuu nopeasti, tehokkaasti ja kivuttomasti. Toimenpiteen voi tiivistää kolmeen askeleeseen:

  • 1. Ennen laserointia silmä tutkitaan ja näin varmistutaan siitä, että jälkikaihin laserhoito voidaan turvallisesti tehdä.
  • 2. Leikkauksessa silmän pinta puudutetaan ja mustuainen laajennetaan tipoilla.
  • 3. Laserilla tehdään kapselipussin takapintaan keskelle aukko, jonka läpi potilas jälleen näkee.

Koko toimenpide kestää esivalmisteluineen vain noin 15 minuuttia, ja kotiin pääset heti toimenpiteen jälkeen. Jälkikaihin hoito laserilla on turvallista; toimenpiteestä vastaavat kokeneet ja koulutetut silmäkirurgian ammattilaiset.

JÄLKIKAIHIN LASEROINTI ON PYSYVÄ APU – SAAT KAIHILEIKKAUKSEN EDUT TAKAISIN!

Jälkikaihin laserointi on tehokas, nopea ja edullinen hoitokeino. Et tarvitse uutta kaihileikkausta, vaan saat aiemman leikkauksen edut takaisin. Tulos on pysyvä, eikä jälkikaihi enää palaa vaivaamaan. Voit hakeutua tutkimukseen ja hoitoon milloin tahansa.