silmäleikkaus

Kaihileikkaukset

Asiantuntevasti ja ammattitaidolla silmien päiväkirurgisia operaatioita

Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaihileikkaukset yksityisasiakkaille
ja HUS:n palveluseteliasiakkaille.

KAIHILEIKKAUS – AINOA KAIHIN HOITOKEINO

Kaihi on yleinen silmäsairaus. Kaihi tulee lähes kaikille jossakin elämän vaiheessa, yleensä keski-iän jälkeen. Kaihin ainoa hoitomuoto on kaihileikkaus. Mikään lääke, harjoitus, ruokavalio tai silmälasit eivät voi pysäyttää kaihin etenemistä. Kaihileikkaus on päiväkirurginen toimenpide, joka suoritetaan paikallispuudutuksessa. Leikkauksessa silmän samentunut linssi eli mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan keinotekoinen linssi.


Kaihin oireita ovat:

  • Näön asteittainen huonontuminen
  • Häikäisyn tunne
  • Hämäränäön heikkeneminen
  • Värinäön muutokset

KAIHILEIKKAUS PALVELUSETELILLÄ TAI YKSITYISESTI

Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaihileikkaukset sekä yksityisasiakkaille että HUS:n palveluseteliasiakkaille. Olemme kaihin hoidossa HUS:n toiseksi suurin palvelusetelituottaja ja HUS:n yhteistyökumppani silmäsairauksien erityisosaamisalueella jo vuodesta 2009.

Palveluseteliasiakkaat maksavat sairaalaamme ainoastaan leikkauksen omavastuun. Jos alkavasta kaihista aiheutuu sinulle merkittävää haittaa esimerkiksi työssä tai harrastuksissa, mutta julkisen sairaanhoidon leikkauskriteerit eivät täyty, voit hakeutua kaihileikkaukseen myös omalla kustannuksellasi. Tässä tapauksessa sinulla on enemmän valinnanvaraa erikoislinssien valikoimassa.

MILLAINEN KAIHILEIKKAUS ON POTILAAN KANNALTA?

Kaihileikkaus tehdään päiväkirurgisesti, ja puudutuksen vuoksi se on kivuton ja nopea toimenpide.

Esitutkimukseen ja valmisteluihin kuluu 30–45 minuuttia. Leikkaussalissa menee noin puoli tuntia ja sen jälkeen vielä tarkkaillaan hetki. Kaiken kaikkiaan aikaa menee noin kaksi tuntia. Silmällä näkee heti, ja näkö kirkastuu lisää, kun tippojen vaikutus poistuu.

Silmälasien tarvetta leikkaus ei välttämättä poista. Niiden tarpeellisuus ja vahvuus arvioidaan aikaisintaan neljän viikon kuluttua leikkauksesta tehtävässä jälkitarkastuksessa.

Kaihileikkaus voidaan tehdä molempiin silmiin samalla kertaa. Jos potilaalla on liitännäissairauksia, kuten diabetes, silmänpainetauti tai muita riskitekijöitä, leikkaus suositellaan tehtäväksi yksi silmä kerrallaan.

Kaihileikkaukseen ajoissa

Kaihileikkausten hoitotulokset ovat yleensä erinomaisia. Ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitämisessä näöllä on merkittävä rooli, minkä vuoksi varhainen hakeutuminen leikkaukseen on suositeltavaa.


Eroon silmälaseista? Valitse yksilöllinen kaihileikkaus!

Yksilöllisen kaihileikkauksen merkittävin etu on täsmällisesti asiakkaalle sopivan hoidon valinta. Yksilöllisessä kaihileikkauksessa on mahdollisuus korjata kaihin lisäksi myös taittovirhe ja jopa mahdollisuus päästä eroon silmälaseista.

Yksilöllisestä kaihileikkauksesta on hyötyä jo työssäkäyville, joilla kaihi ei välttämättä täytä julkisen sairaanhoidon leikkauskriteerejä. Leikkauksen avulla on mahdollista säästää jatkossa, kun silmälaseja ei toistuvasti tarvitse päivittää uusiin vahvuuksiin. Yksilöllinen kaihileikkaus suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin kanssa.

Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia

Suunnitteilla kaihileikkaus?

Eine kärsi kaihista ja huononevasta näöstä. Tämä on sympaattisen Einen tarina, jossa hän matkustaa Oulusta asti Helsingin Coronaria Silmäsairaalaan kaihileikkaukseen ja saa hyvän näkönsä takaisin!

KOKONAISVALTAINEN KAIHIN HOITO HUIPPUTIIMISSÄ

Huolehdimme Coronaria Silmäsairaalassa sinusta kokonaisvaltaisesti, esitutkimuksista jälkitarkastukseen ja hoidon vaikuttavuuden seurantaan asti. Hoitoon osallistuu aina sama, sinulle tutuksi muodostuva tiimi. Hoidamme kaikki asiakkaamme turvallisesti ja poikkeuksellisen pitkällä ammattitaidolla – lääkäreillämme on jo tuhansien kaihileikkauksen kokemus.

Huolehdimme lääkäreiden asianmukaisesta koulutuksesta. Korkean laadun takaavat myös ajanmukaiset tilamme ja parhaat laitteet. Asiakkaamme ovat olleet palveluumme erittäin tyytyväisiä. Jopa 90 % suosittelisi meitä ystävilleen! Kokeneille lääkäreillemme asiakas onkin aina hoidon keskipiste.


Saapuminen kaihileikkaukseen

Ennen kaihileikkaukseen saapumista saat lisätietoja leikkaukseen valmistautumisesta kaihihoitajaltamme, joka soittaa sinulle noin viikkoa ennen leikkausta.

Heräsikö mielessäsi kysymyksiä? Jos haluat lisätietoja tai varata ajan kaihileikkaukseen, voit olla yhteydessä kaihipotilaiden omaan asiakaspalveluun:

p. 020 780 6330.

Varaa aikasi puhelimitse


Lisää luettavaa Kaihista