Näkö ei parantunut uusilla silmälaseilla – Kyse oliki harmaakaihista

Asiakastarinat Kaihi

Aira Björkbom ei nähnyt toisella silmällä kunnolla, ja silmälääkärikäynti toi hänelle kaihidiagnoosin. Tilanteen korjaamiseksi hän sai uudet silmälasit. Muutaman kuukauden kuluttua Björkbom kuitenkin huomasi, ettei näkö ollut korjaantunut. Epätasainen näkö häiritsi niin paljon, että kävelykin pelotti.

Hän hakeutuu uudelleen lääkäriin, tällä kertaa terveyskeskukseen. Diagnoosi oli edelleen sama, mutta nyt hänelle kerrottiin, ettei kaihia leikata julkisella puolella, koska näöntarkkuus ei ollut heikentynyt tarpeeksi – julkisen terveydenhuollon hoitokriteerit täyttäen.

Minua harmitti hirveästi, kun heti ei sanottu, että jos haluan korjata kaihin, minun täytyy mennä yksityiselle. Olisin säästänyt 1000 euroa, koska jouduin turhaan hankkimaan uudet silmälasit.

Aira Björkbom

Björkbom päätti mennä kaihileikkaukseen Coronaria Silmäsairaalaan ja on valintaansa erittäin tyytyväinen. Hän kehuu leikkauksen sujuneen hienosti ja henkilökunnan olleen ystävällistä.

– Hoitajat kertoivat koko ajan, mitä tapahtuu ja olin ihan rauhallinen eikä ollut minkäänlaista pelkoa. En voi muuta kuin kehua. Jos olisin heti tiennyt, että yksityispuolelta saa näin hyvän palvelun, olisin mennyt sinne suoraan, hän kertoo.

Operaation jälkeen toipuminen oli nopeaa. Komplikaatioita Björkbomilla ei ollut, ja silmä parantui nopeasti.

Aira Björkbom kertoo leikkauksen parantaneen hänen elämänlaatuansa huomattavasti.

– Olen ihan kuin toinen ihminen, kun pystyn näkemään, kävelemään ja ajamaan autoa kunnolla. Elämänlaatu parani sataprosenttisesti, hän kertoo.

Björkbomin kokemukset Coronaria Silmäsairaalasta ovat sen verran hyvät, että hän aikoo kääntyä suoraan heidän puoleensa, kun kaihi toiseen silmään jossain vaiheessa tulee.