Verkkokalvon laserhoito

Silmänpohjan eli verkkokalvon repeämä voidaan hoitaa laserilla.

Silmänpohjan eli verkkokalvon laseroinnilla voidaan nopeasti hoitaa verkkokalvon repeämä ja ehkäistä sen eteneminen verkkokalvon irtaumaksi. Verkkokalvon laserointi on kivuton ja turvallinen toimenpide, joka Coronaria Silmäsairaalassa suoritetaan kokeneiden erikoislääkäreiden toimesta mahdollisuuksien mukaan jo heti diagnoosin jälkeen. Pääset nopeasti hoitoon ja jo saman päivän aikana kotiin.

VERKKOKALVON REPEÄMÄN OIREET ja verkkokalvon irtauma

Verkkokalvon repeämän tavallisimpia oireita ovat salamointi ja nokisade. Nokisade aiheutuu silmänsisäisestä verenvuodosta ja salamointi lasiaisvedosta verkkokalvolle. Silmänsisäinen neste voi päästä kiertymään repeytymän kautta verkkokalvon alle irrottaen sen alustastaan.

Verkkokalvon irtauma johtaa hoitamattomana silmän sokeutumiseen ja hoidon viivästyessä näöntarkkuus usein pysyvästi heikkenee. Verkkokalvon repeämän aikainen hoito estää verkkokalvon irtauman ja pysyvän haitan.

Huomioithan, että laserhoidon jälkeen ei ole suositeltavaa ajaa autoa – pyydä mukaasi saattaja tai liiku julkisilla kulkuvälineillä oman auton sijaan!

MITEN VERKKOKALVON REPEÄMÄ VOI MUODOSTUA?

Verkkokalvo voi revetä monesta eri syystä. Altistavista tekijöistä merkittävimmät ovat:

  • ikääntyminen
  • likitaitteisuus
  • ohut verkkokalvo
  • traumat

Myös synnynnäiset, rakenteelliset viat kuten sidekudos- ja kollageenisairaudet, voivat altistaa verkkokalvon repeämiselle.

SILMÄNPOHJAN LASERHOITO ON NOPEA APU VERKKOKALVON REPEÄMÄÄN

Coronaria Silmäsairaalassa verkkokalvon repeämän laserhoito voidaan tehdä heti kun tarve todetaan. Laserin avulla verkkokalvo kiinnitetään repeämän ympäriltä eli käytännössä verkkokalvo arpeutetaan kiinni alustaansa, jolloin se ei pääse enää irtoamaan. Verkkokalvon repeämän hoito tapahtuu huippumodernilla laser-välineistöllämme, ja hoito itsessään kestää vain noin 10–15 minuuttia.

Vaikka toimenpiteen jälkeen pääsee jo samana päivänä kotiin, huomioi, että hoidon jälkeen ei saa ajaa autoa. Pyydäthän siis mukaasi saattajan tai käytät julkisia kulkuvälineitä, kun palaat kotiin laserhoidon jälkeen. Silmänpohjan laserhoito ei estä saunomista ja uimista, mutta rajua liikuntaa suositellaan välttämään jälkitarkastukseen asti eli noin kuukauden ajan.

Meillä sinua hoitavat alan kokeneet ja osaavat ammattilaiset – varaa tutkimus- ja toimenpideaika Coronaria Silmäsairaalasta.


Lisää luettavaa