Tiedosta taidot -klinikka

Tunnista lapsen taidot -tietoa lasten vanhemmille yksilöllisen kehityksen tukemiseen

Lapset kasvavat ja kehittyvät luonnostaan eri tahdissa. Motorisessa kehityksessä saattaa lasten välillä olla huomattaviakin eroja ja silti kehitys on ikätasoista. Lapsen arjessa olevat aikuiset ovat tärkeässä roolissa lapsen liikkumis- ja toimintakykyyn vaikuttavien tekijöiden huomioinnissa. Huoli lapsen liikkumisesta ja liikkumaan oppimisesta voi eri kehitysvaiheissa nousta esille. Huolien kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan ne kannattaa jakaa lasten fysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijamme kanssa. Asiantuntijalta saa varmuutta ja vinkkejä lapsen kehityksen tukemiseen vaikkei erityistä huolta olisikaan. Voit saada vinkkejä mm. vauvan yksilöllisen lihasjänteyden huomioimiseen vauvan käsittelyssä, kenkien hankintaan, kävelyn oppimiseen, leikkivälineiden käyttöön ja pyörällä ajoon. Fysioterapeutin kanssa lapselle/nuorelle voidaan yhdessä löytää motivoiva tapa lisätä liikkumista lapsen/nuoren omat toiveet huomioiden.

Tiedosta Taidot –klinikalla lasten fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme ovat perehtyneet lapsen normaaliin kehitykseen ja sen muutoksiin eri ikäkausina sekä vammojen ja sairauksien aiheuttamiin muutoksiin lapsen liikuntakyvyssä. Klinikalle voit varata iän niin vastasyntyneelle vauvalle kuin jo murrosikäiselle nuorelle.

Klinikalla fysioterapeuttimme kartoittavat lapsen liikuntakykyä havainnoimalla, tutkimalla sekä keskustelemalla vanhempien kanssa. Fysioterapeuttimme antavat ohjeita ja neuvoja, joilla vanhemmat voivat edistää lapsen motorista kehitystä. Tarvittaessa fysioterapeuttimme ohjaavat hakeutumaan tarkempiin tutkimuksiin.

HINNASTO

Fysioterapeutin vastaanotto 60 min. 85€ (sis.alv.)

Tiedosta taidot -klinikka toimii tällähetkellä Kuopion, Jyväskylän ja Lahden toimipisteissämme.

Lue lisää lasten fysioterapiasta