Pinja Ahtonen, Hammaslääkäri

Kokemuksia työskentelystä Hammasklinikoillamme

HAMMASLÄÄKÄRI PINJA AHTONEN JA TYÖN JOUSTAVA PALAPELI: "SAAN TEHDÄ TYÖTÄ, JOLLA ON MERKITYSTÄ"

Pitää pystyä kohtaamaan ihminen, kun hänellä on hätä, kiteyttää hammaslääkäri Pinja Ahtonen. Hänen työnsä rakentuu kolmesta osa-alueesta, jotka tukevat toisiaan. Parasta on, että saan itse vaikuttaa työhöni, Ahtonen sanoo ja paljastaa, kuinka palapeli onnistuu käytännössä.

Jyväskyläläisen hammaslääkärin Pinja Ahtosen (kuvassa) työpaletti koostuu kolmesta toisiaan täydentävästä osa-alueesta. Hän työskentelee yksityishammaslääkärinä Coronaria Hammasklinikan vastaanotolla Laukaassa ja tekee sen lisäksi jononpurkua Jyväskylän kaupungille. Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin hän päivystää. Monipuolisessa kuviossa palaset tukevat toisiaan eri tilanteissa.

"Joustavuus ja monipuolisuus ovat tällaisen kuvion parhaita puolia. Parasta on, että voin itse vaikuttaa omaan työhöni ja siihen, mitä teen", Ahtonen kuvaa.

Pinja Ahtonen Hammaslääkäri asiakkaan kanssa

Työyhteisön merkitys nousee esiin kussakin kolmessa alueessa omalla tavallaan. Siinä missä jonojen purkamisessa ja päivystyksessä tiimin ihmiset vaihtuvat tiuhaan, on yksityisellä vastaanotolla vastapainona sama, tuttu porukka.

"Yksityinen vastaanotto tuntuu kivalta koti pesältä, jossa on tietty porukka ja omat tutut jutut. Jononpurussa ja päivystyksessä työskentelen lähes joka päivä eri ihmisten kanssa, ja se on tosi virkistävää. Kyllä hyvällä työyhteisöllä on iso vaikutus työn mielekkyyteen", Ahtonen miettii

Kaiken perustana ihmisen kohtaaminen

Omille potilailleen Ahtonen on tehnyt hammashoitoa laidasta laitaan, kuten perustarkastuksia, paikkauksia, hammaskiven poistoja ja proteeseja. Päivystyksessä meininki puolestaan syntyy juuri kiireellisten potilaiden haasteesta. Ahtaonen nauttii salapoliisityöstä, jota päivystys usein on.

"Kun päivystyksessä näkee potilaan ehkä vain kerran, vaatii välillä salapoliisityötä päästä jyvälle, mistä on kyse. Työssä korostuvat yhteistyötaidot, myönteisyys, tarmokkuus ja ihmisläheisyys. Pitää pystyä kohtaamaan ihminen, kun hänellä on hätä."

Työkuvion pyörittäminen sujuu Ahtosen mukaan kitkattomasti siksi, että Coronaria Hammasklinikka koordinoi käytännön järjestelyjä.

"Minun ei tarvitse itse hoitaa käytännön järjestelyjen pyörittämistä eli jos vaikkapa sairastun, tilalleni järjestetään sijainen. Coronaria Hammasklinikka on myös erittäin koulutusmyönteinen työnantaja", Ahtola mainitsee.

Tulevaisuudessa hän haluaa syventää omaa osaamistaan kliinisessä työssä.

"Minulle alun perin hammaslääkäriksi ryhtymisessä oli tärkeää se, että tässä työssä saa yhdistää lääketieteen, kädentaidot ja ihmisten kohtaamisen. Minulla on halu auttaa ihmisiä ja tehdä työtä, jolla merkitystä. Koska valmistumisestani on alle kaksi vuotta, en ihan vielä mieti erikoistumiskoulutusta. Haaveena on nyt kehittyä kliinisessä työssä ja sitä kautta erikoistua tekemään esimerkiksi tiettyjä toimenpiteitä."

Toimittaja: Susanna Ekfors
Alkuperäinen lähde: Hammaslääkäriportaali

suun terveys lukuina

250

asiantuntijaa

15

hammasklinikkaa

25

kuntakumppania

4,1/5

henkilöstötyytyväisyys

Töihin meille? Ota yhteyttä!

Susanna Rautiainen, Coronaria.

Susanna Rautiainen
Asiakkuusvastaava
Coronaria suun terveys
P. 040 660 5178
etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Ilkka Tuomaala, Coronaria.

Ilkka Tuomaala
Yhteyspäällikkö
Coronaria suun terveys
P. 040 702 4051

etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Eija Sorsa, Coronaria.

Eija Sorsa
Yhteyspäällikkö
Coronaria suun terveys
p. 040 029 0079
etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Coronaria sydän

Noora Viitanen
Yhteyspäällikkö
Coronaria suun terveys
p. 045 673 0838

etunimi.sukunimi@coronaria.fi