Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Seniorimies ja toimintaterapeutti kokkaavat yhdessä keittiössä.

Senioritoimintaterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Senioritoimintaterapian tavoitteena on tukea asiakasta elämään turvallista, aktiivista ja motivoitunutta elämää. Senioritoimintaterapian avulla voidaan edistää ja ylläpitää asiakkaan toimintakykyä sekä mahdollistaa arjessa selviytymistä ikääntymisen mukana tuomista rajoitteista ja arjen muutoksista huolimatta.

Senioritoimintaterapiassa voidaan harjoitella uusia tapoja suorittaa tuttu toiminta tai vaihtoehtoisesti muokata ympäristöä tai toiminnan vaatimuksia niin, että omatoiminen suoriutuminen mahdollistuu, esimerkiksi apuvälineiden ja kodinmuutostöiden avulla. Senioritoimintaterapiassa voidaan yhdessä harjoitella myös päivittäisiä arkisia toimintoja, jotta niistä tulisi turvallisia ja sujuvia.


Kenelle senioritoimintaterapiaa?

Suosittelemme senioritoimintaterapiaa erityisesti henkilöille, joilla on ikääntymisen mukana tuomia rajoitteita, kuten

  • muistisairaus
  • huonontunut näkö tai kuulo
  • liikunta- ja liikerajoitteet
  • erilaiset sairaudet, esim. verenkiertohäiriöt, diabetes
Iäkas nainen hymyilee.

Miten senioritoimintaterapiaan pääsee

Senioritoimintaterapiaan erikoistuneen toimintaterapeuttimme vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.