Coronaria Ankkuri, Tampere

Karosenkatu 3 c 46, 33710 Tampere.
p. 0406631284 | ankkuri@coronaria.fi

Tukiasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Coronaria Ankkuri sijaitsee Tampereella Annalan kaupunginosassa, noin 10 km päässä Tampereen keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ankkuri tarjoaa määräaikaista (6-24 kk) tukiasumista 21 mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle, jotka tarvitsevat tukea arjen hallinnan saavuttamisessa ja asumistaitojen harjoittelussa matkallaan kohti itsenäistä asumista. Palvelu on tarkoitettu tamperelaisille ja oriveteläisille henkilöille.


7 KPL YKSIÖITÄ
14 KPL KAKSIOITA

HYVÄT ULKOILUMAASTOT LÄHELLÄ
ASUNNOISSA OMA SAUNA JA PARVEKE TAI PIHA-ALUE
SÄÄNNÖLLISET ASUKASKOKOUKSET
HENKILÖKUNTA APUNA ARKIPÄIVISIN JA LAUANTAISIN


Oma koti, johon tuen saa aina tarvittaessa

Coronaria Ankkurin tukiasumisyksikkö sijaitsee hissillisessä 4-kerroksisessa kerrostalossa, jossa on nykyaikaisesti varustettuja yksiöitä ja kaksioita (n. 45-58,5 m2), omalla saunalla sekä parvekkeella tai pienellä piha-alueella varustettuina. Asunnot vuokrataan kalustamattomina. Talossa on erillinen pyykinpesutila (pyykinpesukone, kuivausrumpu), kuivaushuone,  ulkovälinevarasto sekä erillinen varastotila henkilökohtaisen irtaimiston säilyttämiseen.

Ankkurin toiminnan keskiössä on talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva yhteisötila, jossa työntekijät ovat tavattavissa arkisin klo 8 – 18 sekä lauantaisin ja arkipyhisin klo 8 – 15. Tilassa on työntekijöiden toimisto sekä yhteisöolohuone ja -keittiö, jonne voi tulla mukaan ohjattuun ryhmätoimintaan tai vaikkapa vain kahvittelemaan muiden kanssa. Haluamme ylläpitää leppoisaa tunnelmaa ja matalaa kynnystä astua sisään yhteisöömme. Lyhyen bussimatkan (n. 6 min) sijaitsevat Kaukajärven alueen kattavat palvelut, mm. kirjasto, apteekki, liikekeskus, vapaa-aikatalo, terveys- ja sosiaalipalvelut.

Toiminta perustuu yhteisöllisyyden ja oman toimintakyvyn edistämiseen

Noudatamme yhteisöllisyyden periaatteita, joita ovat mm. toiminnan kehittäminen ja suunnittelu yhdessä, vaikuttamismahdollisuus, vastuun antaminen ja asukkaiden osallistaminen sovittuihin yhteisiin toimintoihin. Säännöllisesti toteutettava asukaskokous toimii foorumina yhteisten asioiden käsittelyyn, ideointiin ja päätöksentekoon. Haluamme kohdata asukkaat tasavertaisina, persoonallisina ja elämänkokemusta omaavina yksilöinä, joilla kaikilla on oma tarina kerrottavanaan. Jokaisella on jotain tärkeää ja arvostettavaa tuotavaa yhteisöömme, ja haluammekin luoda persoonallisuutta arvostavan ilmapiirin.

Asuminen Coronaria Ankkurissa on aina tavoitteellista. Päätavoite on saavuttaa sellainen toimintakyky, että asukas kykenisi siirtymään asumisjaksonsa päätyttyä itsenäiseen asumiseen tai vähintään asumiseen kevyen tuen turvin. Jokaiselle asukkaalle laaditaankin yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma, jossa määritellään realistiset ja asukasta itseään motivoivat, saavutettavissa olevat tavoitteet. Suunnitelmaa tarkistetaan sovituin määräajoin ja/tai aina tarvittaessa. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden asukkaan kuntoutumiseen ja asioiden edistämiseen liittyviin tahoihin, jotta luomme parhaat mahdolliset edellytykset kuntoutumisen edistämiseksi.

Miten Coronaria Ankkuriin pääsee asumaan??

Maksusitoumuksella

Asukkaaksi hakeutuminen tapahtuu aina oman kaupungin (Tampere, Orivesi) sosiaalityöntekijän kautta, joka voi laatia palvelupyynnön Tampereen kaupungin asumisen asiakasohjaukseen. Asiakasohjaus tekee tukiasumispäätöksen ja myöntää maksusitoumuksen asiakkaan elämäntilanteen kannalta tarkoituksenmukaisimpaan tukiasumisyksikköön, ja tekee samalla päätöksen asumisjakson pituudesta.

MISTÄ PALVELUN HINTA MUODOSTUU?

Coronaria Ankkurissa asukas maksaa ainoastaan vuokran 572€/kk sekä vesimaksun 20€/kk. Vuokraan voit hakea Kelan asumistukea. Tampereen kaupungin asiakasmaksun suuruus on 105e/kk, johon asukas voi saada joko maksuvapautusta tai -alennusta tuloista riippuen.

  • Coronaria Ankkurin hinnasto
  • Vuokra 572 e/kk
  • Vesimaksu 20€/kk

Kotiimme liittyvissä kysymyksissä sekä vapaiden paikkojen tiedusteluissa, voitte olla yhteydessä Coronaria Ankkurin palveluvastaavaan Tuija Västilään puh. 0401779620.