Coronaria Kotikylä Iltatuuli, Iitti

HOIVAKOTI IKÄIHMISILLE

Coronaria Kotikylä Iltatuuli sijaitsee maalaismaisemissa Iitin Kausalassa, mutta kuitenkin aivan keskustan tuntumassa, palvelujen välittömässä läheisyydessä ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kotikylä Iltatuuli tarjoaa kodin 16 ikäihmiselle ja keväällä 2018 toimintamme laajenee, kun 23 uutta kotia ikäihmisille valmistuu nykyisen kotimme viereen.


31 KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKKAA 
9 KPL SENIORIASUNTOJA (TUETTU PALVELUASUMINEN)

VALITTU VUODEN 2016 YHTEISÖKODIKSI
YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOIVA JA HUOLENPITO
OMA LÄÄKÄRI KÄYTETTÄVISSÄ TARVITTAESSA
HYVINVOINNIN SEURAAMINEN
MONIPUOLISET TUKIPALVELUT KUTEN ASIOINTIPALVELU, PYYKKÄYS JA SIIVOUS JA SAUNOTUS
PALJON LISÄPALVELUITA KUTEN PARTURI/KAMPAAJA, JALKAHOITAJA JA HIEROJA


AVASIMME UUSIA ASUNTOJA KESÄKUUSSA 2018. VARAA NYT OMASI!

Laajensimme toimintaamme! Olemme rakentaneet nykyisen hoivakotimme viereen kokonaan uuden rakennuksen, johon valmistuu 23 uutta kotia ikäihmiselle. Laajennuksen myötä Coronaria Kotikylä Iltatuulen asukaspaikkamäärä kasvaa 16:sta 40 paikkaan. Uuteen rakennukseen on avattu 9 kpl tuettua senioriasuntoa sekä 14 kpl ympärivuorokautista tehostetun palveluasumisen koteja, joista yksi asunto on kaksio ja soveltuu esimerkiksi pariskunnalle. Ota yhteyttä palveluesimieheemme Minna Pasilaan 0407702618 tiedustellaksesi uusista kodeistamme.

SUKELLA ILTATUULEN UUSIIN TILOIHIN ALLA OLEVASTA 3D-MALLISTA

ASUMINEN JA HUOLENPITO ILTATUULESSA

Coronaria Kotikylä Iltatuuli tarjoaa kodinomaisen, turvallisen, toimintakykyä sekä yksilöllisyyttä tukevan asuinympäristön, joka on toiminut vuodesta 2009. Coronaria Kotikylä Iltatuuli on valittu vuoden 2016 yhteisökodiksi ja siellä asukkaat saavat hoivaa suurella sydämellä.

Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta huolehtii arjen sujumisesta ja asukkaiden viihtyvyydestä. Henkilökunnalta löytyy mm. geriatrian ja fyysisen kuntoutuksen erikoisosaamista. Huoneet ovat kooltaan 15-22 m2. Kaikissa huoneissa on saniteettitilat, joissa invamitoitus. Iltatuulessa työskentelee tällä hetkellä 11 kokenutta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista, jotka tarjoavat laadukkaista palveluita. Uuden yksikön myötä henkilöstömäärä kasvaa n. 15 henkilöllä.

Asukkaan elämänkaaritiedot ovat kaiken hoidon pohjana. Kuntouttava hoitosuunnitelma kartoittaa jokaisen asukkaan voimavarat. Tavoitteena on asukkaiden toimintakyvyn ja jäljellä olevien voimavarojen säilyminen sekä onnistumisen kokemukset. Omahoitajajärjestelmällä varmistetaan hoidon yksilöllisyys sekä potilaan ja hoitajan välinen luottamus. Avoin ja aktiivinen hoitoyhteisö luo ja ylläpitää yhteisöllisyyttä ja sosiaalisia suhteita.

Perushoitoon kuuluu ravinto, puhtaus ja hygienia sekä mahdollisten sairauksien hoito. Päivittäisen toiminnan lähtökohtia ovat yksilöllisyys ja jokaiselle mitoitetut kuntoutustavoitteet. Asukkaat voivat osallistua kodin askareisiin halujensa ja kykyjensä mukaan. Aikaan sidottuja rutiineja ovat vain ruoka-ajat. Muuten asukkailla on mahdollisuus elää omaa elämäänsä omaa tuttua rytmiä noudattaen.

Yhteistyö omaisten kanssa on hoidossa ensiarvoisen tärkeää. Henkilökunta voi saada omaisilta ja ystäviltä hoidon kannalta arvokasta tietoa asukkaan elämästä, tavoista ja tottumuksista. Pidämme omaiset ajan tasalla asukkaiden hyvinvoinnista. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan aktiivisesti arkeen ja juhlaan.

Kuntoutus ja viriketoiminta

Tunteiden kuuntelu, muistelu, musiikki, taide, elämykset, tuoksut, värit ja puutarha ovat Iltatuulen virikemuotoja, joiden tavoitteena on asukkaiden henkinen hyvinvointi. Suunnitelmallinen liikunta, ulkoilu, tasapainoharjoittelu sekä käsi- ja aivovoimistelu taas auttavat potilasta selviämään päivittäisistä toimistaan. Ohjattu lihaskunnon ylläpitäminen tähtää liikuntakyvyn säilymiseen.

Asukkaiden hengellisistä tarpeista huolehditaan jokaisen vakaumuksen mukaan. Seurakunta käy säännöllisesti pitämässä hartaushetken asukkaille. Harrastus- ja vapaaehtoistoiminta tuovat oman lisänsä kodin arkeen.

SENIORIASUNNOT – TUETTUA PALVELUASUMISTA IKÄIHMISILLE

Coronaria Kotikylä Iltatuulen esteettömistä tiloista löytyy puitteet rikkaaseen ja elämänmakuiseen oloon ja eloon myös itsenäisemmille vanhuksille, jotka tarvitsevat tukea päiväsaikaan. Kodissamme on 9 yhden hengen (20m2) senioriasuntoa. Hoivakotimme tarjoaa asumisen tueksi tarvittavia tukipalveluja, kuten turva-, siivous-, ateria-, pyykkäys- ja sairaanhoidon palveluja, sekä lisäpalveluja kuten hierontaa, jalkahoitoa tai kampaajapalveluja. Senioriasuntoihin voit tulla asiakkaaksi joko palvelusetelillä tai kustantamalla hoitopäivämaksun ja vuokran itse.


KODIN TUNNELMIA

MEILLE TÄRKEINTÄ ON TYYTYVÄISET ASUKKAAT JA OMAISET

Vuonna 2017 hoivapalvelujemme asukkaiden tyytyväisyys oli mitatusti 4,5/5. Positiivinen asiakaskokemus on yksi tärkeimmistä palvelun laadun mittareistamme. Pyrimme kaikella toiminnallamme siihen, että asukkaat ja omaiset kokevat asuinyhteisömme kodikkaaksi ja virikkeelliseksi. 

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

LUE LISÄÄ CORONARIA KOTIKYLÄ -KONSEPTISTA


MITEN CORONARIA KOTIKYLÄ Iltatuuleen PÄÄSEE ASUMAAN?

MAKSUSITOUMUKSELLA, PALVELUSETELILLÄ tai ITSEMAKSAVANA

Coronaria Kotikylä Iltatuuleen voi tulla kunnan/kaupungin maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana. Ottamalla yhteyttä Asiakasohjaus Siiriin (Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä), Ikäjelppiin (Kouvola) tai Coronaria Kotikylä Iltatuuleen saat tietoa miten palvelujemme piiriin pääsee.

Kotiimme liittyvissä kysymyksissä sekä vapaiden paikkojen tiedusteluissa sekä hoivakodin että senioriasuntojen osalta, voitte olla yhteydessä Coronaria Kotikylä Iltatuulen palveluesimieheen Minna Pasila puh. 040 770 2618.

LUE LISÄÄ PALVELUSETELISTÄ

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Minnan kanssa.

Minna Pasila
Coronaria Kotikylä Iltatuuli, Palveluesimies
0407702618

Coronaria Kotikylä Iltatuuli
Heikintie 10, 47400 Kausala
p. 05 5353000