Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähti, Muhos

hoivakoti ikäihmisille

Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähti tarjoaa turvallisen kodin 30:lle muhoslaiselle iäkkäälle ihmiselle Muhoksen keskustassa. Talo on tuttu muhoslaisille, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo parikymmentä vuotta. Coronarian tarjoamana hoivapalveluna Koivu ja Tähti on ollut vuodesta 2013 lähtien.


30KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HUONEISTOA 
KOULUTETTU HENKILÖKUNTA ASUKKAIDEN TUKENA YMPÄRI VUOROKAUDEN 

SAUNA LÄMPIÄÄ PÄIVITTÄIN
YHTEISÖLLINEN JA KUNTOUTTAVA ARKI
TURVALLINEN SISÄPIHA, JOSSA MAHDOLLISUUS KASVATTAA KASVEJA
MAHDOLLISUUS TILAPÄISHOITOON


 

Meillä eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin jokaisen oman tarpeen mukaan. Kaiken perusta on asukkaan tarpeet ja toiveet asumiseen ja hoivaan liittyen.

Asuminen

Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähdessä asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asukkaat ovat vuokrasuhteessa Muhoksen kunnan kanssa.

Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista. Aina elämänkulun loppuun saakka. Kodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähdessä.

Toiminnallinen arki

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan. Kodissamme on turvallinen sisäpiha, jossa asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa toiveensa mukaisesti. Pihan suojassa kasvatamme kukkia ja kasvulaatikoissa pienimuotoisesti myös salaatteja. Sauna lämpiää päivittäin.

Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkään arjen toimintojen lisäksi yhdessä suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita esille nousee.

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on ikäihmisille mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia;  asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

ASUKKAAKSI Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähteen

Kotimme asukkaaksi tullaan Muhoksen kunnan vanhustyön ohjauksen kautta.

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

LUE LISÄÄ CORONARIA KOTIKYLÄSTÄ JA SEN ARVOISTA TÄÄLTÄ

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Annen kanssa.

Mari Huotari
Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähti, Palveluesimies
mari.huotari@coronaria.fi
Puh. 044 417 5668 (arkisin klo 8 – 15)

CORONARIA KOTIKYLÄ KOIVU JA TÄHTI, MUHOS
TÖLLINTIE 5
91500 MUHOS