Coronaria Kotikylä Kotikoivu, Kuusamo

Hoivakoti ikäihmisille

Coronaria Kotikylä Kotikoivu tarjoaa turvallisen kodin yhteensä 16 ikäihmiselle Kuusamon keskustan tuntumassa ja on aloittanut toimintansa vuonna 2001. Coronarian on toiminut palveluntarjoajana vuodesta 2015.


TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HUONEISTOJA
14 KPL YKSIÖTÄ 
1 KPL HUONE PARISKUNNALLE 

YHTEISÖLLINEN ARKI
TOIMINTAKYKYÄ YLLÄPITÄVÄÄ VIRIKETOIMINTAA
KOULUTETTU HENKILÖKUNTA ASUKKAIDEN TUKENA YMPÄRIVUOROKAUDEN


Asuminen

Coronaria Kotikylä Kotikoivussa asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kodissamme on huone myös pariskunnalle.

Yksikkömme koostuu 14 yhden hengen huoneesta ja yhdestä kahden hengen huoneesta. Kotikoivussa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin jokaisen oman tarpeen mukaan. Kaiken perusta on asukkaan tarpeet ja toiveet asumiseen ja hoivaan liittyen.

Toiminnallinen arki

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan.

Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkään arjen toimintojen lisäksi yhdessä suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita esille nousee.

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on ikäihmisille mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia;  asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Asukkaaksi Coronaria Kotikylä Kotikoivuun

Kotikoivun palvelu on iäkkäiden tehostettua palveluasumista. Asiakkaaksi tullaan Kuusamon kaupungin vanhustyön palvelutarpeenarvioinnin kautta.

MISTÄ PALVELUN HINTA MUODOSTUU?

Coronaria Kotikylä Kotikoivussa palveluasumisen kustannukset muodostuvat kaupungille maksettavasta hoivamaksusta, vuokrasta ja ateriamaksusta.

Lisäpalveluiden osalta kannattaa kysyä verottajalta mahdollisuutta kotitalousvähennykseen.

HINNASTO

 • Tehostetun palveluasumisen hinnat
 • Vuokra 443 e/kk
 • (Vuokra sisältää: vuokran 395 e /kk,
 • sähkön 27,50 e /kk ja veden 20,50 e /kk)
 • Ateriamaksu 15 e /vrk
 • Hoivamaksu 99,70 e / vrk
 • Henkilökunta paikalla 24/7
 • Mahdolliset lisäpalvelut
 • Sopimuksen mukaan
 • Lisäpalvelujen hinta arkisin
 • 31 e / h

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Lue lisää Coronaria Kotikylä -konseptista

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Sarin kanssa.

Sari Kallio
Coronaria Kotikylä Kotikoivu, Palveluesimies
sari.kallio@coronaria.fi
Puh. 050 344 6120

Coronaria Kotikylä Kotikoivu, Kuusamo
MAASELÄNTIE 18
93600 KUUSAMO 
vivante.kotikoivu@coronaria.fi