Coronaria Kotikylä Kurkelanhovi, Akaa Toijala

Hoivakoti ikäihmisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Coronaria Kotikylä Kurkelanhovi on 24 asukkaan turvallinen koti Akaan Toijalassa. Olemme Toijalan keskustan tuntumassa ja torin läheisyydessä, joka mahdollistaakin asukkaillemme palvelujen ja toiminnan helpon käytön.  Kurkelanhovi on tuttu talo toijalalaisille, sillä se toiminut pian 14 vuotta. Coronarian on ollut palveluntarjoajana vuodesta 2010.


24 KPL TUETUN ASUMISPALVELUN PAIKKAA 

YHTEISÖLLINEN ARKI
MONIPUOLISET TUKIPALVELUT KUTEN SIIVUOUS- JA PYYKKÄYS PALVELUT
MAHDOLLISUUS INTERVALLIHOITOON
PÄIVÄTOIMINTAA


Kotimme on tarkoitettu iäkkäille ihmisille ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat palveluita asumisensa tueksi. Kurkelanhovin asumispalvelu on iäkkäiden ihmisten ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettua asumispalvelua.

ASUMINEN

Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan.

Kurkelanhovissa asutaan omassa huoneistossa, jonka asukas kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kaikissa asunnoissa on parvekkeet. Kodistamme saa ravinto-, siivous- ja pyykkipalveluja tarpeen mukaan. Yhteistilat kodin sisääntulokerroksessa ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Henkilökunta on läsnä klo 7–22. Yöhälytykset hoitaa yrittäjäkumppani. Henkilökuntana Kurkelanhovissa on sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

Coronaria Kurkelanhovilla on sopimus asumispalvelun tuottamisesta Akaan kaupungin kanssa.

Kurkelanhoviin haetaan Akaan kaupungin vanhustyön kautta.

INTERVALLIHOITOON OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI

Omainen – tarvitsetko toiminnallisen irtioton arjesta sekä sinulle ja omaisellesi? Me olemme tukena. Tarjoamme ryhmäkodeissamme myös lyhytaikaiseen ja tilapäiseen tarpeeseen intervallihoitopaikkoja omaishoitajan vapaan ajaksi. Ota yhteyttä! 

TOIMINNALLISTA ARKEA

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta kannustetaan ja rohkaistaan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen ja oleminen virkistää ja motivoi.

Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkään arjen toimintojen lisäksi yhdessä toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Kurkelanhovissa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Asukkaille tärkeintä yhdessä oloa on bingon pelaaminen ja yhdessä kahvittelu. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen asioista, joita esille nousee. Sauna lämpiää kolmesti viikossa. Kesällä vietämme paljon aikaa pihalla pelaillen ja nauttien aurinkoisista päivistä.

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

 

  1. OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

    Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

  2. Lue lisää Coronaria Kotikylä -konseptista

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Katrin kanssa.

Katri Saartila
Palveluesimies, Coronaria Kotikylä Kurkelanhovi
Puh. 040 562 0771
katri.saartila@coronaria.fi

Maarit Määttä
Sairaanhoitaja
Puh. 040 670 7947
maarit.h.maatta@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Kurkelanhovi, Akaa Toijala
SIPILÄNTIE 1
37800 AKAA