Coronaria Kotikylä Tuulikoti, Lahti

KOTI IKÄIHMISILLE

Coronaria Kotikylä Tuulikoti tarjoaa turvallisen kodin 30:lle ikäihmiselle Lahden Myllypohjassa, vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Vuonna 2016 valmistuneen Tuulikodin toiminnan keskus on Tuulenpesä, jossa ruokaillaan, pelataan ja vietetään aikaa yhdessä. Tulenpesän ympärille sijoittuu kolme ryhmäkotia: 10 asunnon Lounatuuli, 11 asunnon Suvituuli ja 11 asunnon Pohjantuuli.


30 KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKKOJA
3 RYHMÄKOTIA; LOUNATUULI, SUVITUULI JA POHJANTUULI, KAIKISSA RYHMÄKODEISSA YHTEISTILAT
KAIKILLE YHTEINEN TOIMINTAKESKUS TUULENPESÄ

NYKYAIKAISET, UUDET TILAT
TURVARANNEKKEET
TURVALLINEN JA KAUNIS PIHA-ALUE
MONIPUOLISET TUKIPALVELUT
LYHYTAIKAISASUMISTA OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI
OMA FYSIOTERAPEUTTI


Vuonna 2016 valmistuneen Tuulikodin toiminnan keskus on Tuulenpesä, jossa vietetään aikaa yhdessä. Tuulenpesän ympärille sijoittuu kolme ryhmäkotia: 10 asunnon Lounatuuli, 11 asunnon Suvituuli ja 9 asunnon Pohjantuuli. Yhteensä asukaspaikkoja on 30. Kodeissa asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asukkaat ovat vuokrasuhteessa Tuulikotiin.

arki

Coronaria Kotikylä Tuulikodissa eletään aktiivista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä.  Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan. Kaiken perusta on asukkaan tarpeet ja toiveet asumiselle ja siihen liittyvään hoivaan.

toimintaa

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman.  Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen asioista, joita esille nousee.

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on ikäihmisille mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

asuminen

Mukavat oleskelutilat ovat asukkaiden kohtaamispaikkoja: niissä juhlitaan asukkaiden syntymäpäiviä ja muita vuodenkierron mukaisia juhlia, järjestetään kerhotoimintaa ja tuolijumppia, pidetään hartauksia ja nautitaan mm. vierailevien kuorojen esiintymisistä, yhteislauluhetkistä ja tanssiesityksistä.  Turvallisella, aidatulla piha-alueella voi ulkoilla itsenäisesti ja siellä voidaan nauttia kesäisin päiväkahvit tai pitää grilli-iltoja. Pihan penkeillä on hyvä levähtää ja pysähtyä nauttimaan auringonsäteistä.

Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista, aina elämänkulun loppuun saakka. Kodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa.

intervallihoitoon omaishoitajan vapaan ajaksi

Omainen – tarvitsetko toiminnallisen irtioton arjesta sekä sinulle ja omaisellesi? Me olemme tukena. Tarjoamme ryhmäkodeissamme myös lyhytaikaiseen ja tilapäiseen tarpeeseen intervallihoitopaikkoja omaishoitajan vapaan ajaksi tai muuhun tilapäishoidon tarpeeseen. Lyhytaikaiseen hoitoon tullaan palvelusetelipäätöksen kautta tai itsemaksavana. Ota yhteyttä! 

MITEN CORONARIA KOTIKYLÄ TUULIKOTIIN PÄÄSEE ASUMAAN?

Coronaria Kotikylä Tuulikodin tullaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän asiakasohjauksen kautta, palvelusetelillä tai itsemaksavana. Lisätietoa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän (PHHYKY) sivuilta.

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

LUE LISÄÄ CORONARIA KOTIKYLÄ -KONSEPTISTA


Tule tutustumaan kotiimme!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Terhin kanssa.

Päivi Kultanen
Coronaria Kotikylä Tuulikoti, palveluesimies
Puh. 050 301 1126
paivi.kultanen@coronaria.fi

Terhi Rintamäki
Coronaria Kotikylä Tuulikoti, Palveluvastaava
Puh. 050 307 3990
terhi.rintamaki@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Tuulikoti
Pitkämäenkatu 2
15300 Lahti


KUVIA JA TUNNELMIA KODISTAMME