Coronaria Kotikylä Veitikanharju, Rovaniemi

Hoivakoti ikäihmisille

Coronaria Kotikylä Veitikanharju tarjoaa turvallisen kodin 22:lle rovaniemeläiselle iäkkäälle ihmiselle kaupungin keskustan tuntumassa. Talo on tuttu rovaniemeläisille, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo vuodesta 2006. Coronaria on toiminut vuodesta 2014 lähtien palveluntarjoajana.


22KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HUONEISTOA 
MAHDOLLISUUS TILAPÄISHOITOON

KUNTOUTTAVA JA YHTEISÖLLINEN ARKI
KOULUTETTU HENKILÖKUNTA ASUKKAIDEN TUKENA YMPÄRIVUOROKAUDEN
NYKYAIKAISET TILAT
PÄIVÄTOIMINTAA


Coronaria Veitikanharjussa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan. Kaiken perusta on asukkaan tarpeet ja toiveet sekä asumiseen että hoivaan liittyen.

asuminen

Veitikanharjussa asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kodissamme on sauna ja takka. Koulutettu, tuttu ja turvallinen henkilökuntamme on asukkaiden tukena ympäri vuorokauden. Kotimme asukkaat ovat vuokrasuhteessa Rovaniemen kaupunkiin.

Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista, aina elämänkulun loppuun saakka. Kodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin Veitikanharjussa.

Toiminnallinen arki

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Jokaisella asukkaalla on kaksi nimettyä omahoitajaa, jotka ovat asukkaan läheisimmät tukihenkilöt. He toimivat asioiden edistäjänä asukkaan puolesta, auttavat yhteydenpidossa omaisiin, viestivät kuulumisia sekä viettävät yhteistä aikaa asukkaan kanssa.

Omahoitajat, omaiset ja asukas itse laativat yhteistyössä yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Suunnitelmassa otamme huomioon asiakkaan omat toiveet ja odotukset sekä korostamme hänen omaa tekemistä, osaamista ja vahvuuksia. Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan.

AKTIVITEETTEJA

Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, makkaran paisto takassa tai grillissä, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kesäisin vietämme aikaa parvekkeella kahvittelun merkeissä ja kauniista kesäpäivistä nauttien.

Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita esille nousee. Joka perjantai pidämme porinatuokioita, joihin omaisetkin ovat tervetulleita.

Käytössämme on SävelSirkku -palvelu, jossa on ikäihmisille mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

Asukkaaksi coronaria Kotikylä Veitikanharjuun

Coronaria Kotikylä Veitikanharjulla on sopimus iäkkäiden tehostetun palveluasumisen ja jaksohoidon palveluista Rovaniemen kaupungin kanssa. Lisätietoja antaa Rovaniemen kaupungin ikäihmisten palvelunohjauksesta SAS hoitajat puh. 016-3226631 tai 016-3224647.

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Halustamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Lue lisää Coronaria Kotikylä -konseptista

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Tainan kanssa.

Maria Halonen
Coronaria Kotikylä Veitikanharju, palveluesimies
Puh. 046 922 3311
maria.halonen@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Veitikanharju, Rovaniemi
VEITIKANTIE 9
96100 ROVANIEMI 
VEITIKANHARJU@CORONARIA.FI