Coronaria Metsärinne, Haapavesi

Palvelukoti mielenterveys-ja päihdeasiakkaille

Coronaria Metsärinteen palveluasumisyksikkö 13 hengelle sijaitsee Haapaveden keskustassa, joka tarjoaa kuntouttavaa ja virikkeellistä asumispalvelua pääsääntöisesti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.


 13 KPL PALVELUASUMISPAIKKAA

TOIMINNALLISTA JA YHTEISÖLLISTÄ ARKEA
KUNTOUTTAVANA TOIMINTANA SISÄ- JA PIHATÖIHIN OSALLISTUMINEN
OHJAUSTA JA TUKEA PALVELUKODIN ULKOPUOLISIIN HARRASTUKSIIN
MAHDOLLISUUS OSALLISTUA TOIMINTAAN MYÖS PÄIVÄVIERAILIJANA


Coronaria Metsärinne

Tuettua asumista kuntoutumisen eri vaiheisiin

Coronaria Metsärinteen palveluasumisyksikkömme sijaitsee Haapaveden keskustassa, joka tarjoaa kuntouttavaa, virikkeellistä ja kodinomaista asumista mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsiville. Palveluasumisyksikössä on paikkoja 13 asukkaalle.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma huomioiden yksilön voimavarat ja tuen tarve. Päivittäisessä toiminnassa pyritään tasavertaisuuteen, avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen kuntouttavalla työotteella. Yksilön kuntoutumista on mukana tukemassa jokaisen asiakkaan omahoitaja.

Coronaria Metsärinne voi olla välivaihe esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen ennen itsenäisempään asumiseen siirtymistä. Pidempiaikaisille asukkaille on tavoitteena mahdollisemman mielekäs ja turvallinen asuminen Coronaria Metsärinteellä.

Kuntouttavaan toimintaamme kuuluvat muun muassa elämisen ja arjen taitojen opettelu. Asukkaitamme aktivoidaan osallistumaan mukaan kodin sisä- ja pihatöihin. Retket, päivittäiset viriketuokiot sekä juhlat ja tilaisuudet omaisten ja ystävien kanssa ovat osa arkipäivän kuntoutusta. Asukkaitamme aktivoidaan omatoimisuuteen, kuten ohjaamalla ja tukemalla palvelukodin ulkopuolisiin harrastuksiin.

pÄIVÄTOIMINTA

Coronaria Metsärinteellä ohjattuun toimintaamme voi osallistua myös päivävierailijana. Palvelu on tarkoitettu tukemaan itsenäisesti tai omaisten luona asuvia mielenterveyskuntoutujia. Päiväkäyntien sisältö ja käyntitiheydet sovitaan yksilöllisesti.

Asukkaaksi Coronaria Metsärinteelle

Palvelukotiimme tullaan asukkaaksi kunnan maksusitoumuksella ja palveluasumisen kustannukset ovat 89,70 euroa/vuorokausi. Palvelukotimme ammattimainen henkilökunta on paikalla arkisin kello 8.00-18.00 ja viikonloppuisin kello 9.00-17.00.