Jussi-koti – Tampere

Jussi-koti on Tampereella sijaitseva tukiasumisyksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Jussi-kodissa on 29 asuntoa, jotka on invamitoitettu. Asukkailta ei edellytetä päihteettömyyttä.

Henkilökunta on Jussi-kodissa paikalla arkisin klo 7.30–17.00  ja lauantaisin sekä arkipyhisin klo 7.30–14.00. Tukikäyntejä tehdään yksilöllisen tarpeen mukaan 1–4 kertaa päivässä, toimintakyvyn lisääntyessä käyntimäärä sovitetaan tarpeenmukaiseksi omatoimisuuden tukemisen näkökulmasta.

Henkilökunta avustaa arjen toiminnoissa asukkaan toimintakyvyn ylläpitämisen ja edistämisen tavoittteet huomioiden. Tarvittaessa on mahdollista saada tukea mm. lääkehoidon toteutukseen sekä ohjaukseen, pienimuotoisiin hoitotoimenpiteisin, asunnon kunnossapitoon, ruuanlaittotaitojen harjoitteluun, henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen ja vaatehuoltoon.

Asukkaalla on myös mahdollisuus ostaa yritykseltä siivous- ja pyykinpesupalvelupaketti, joka sisältää säännöllisen viikko- tai kuukausisiivouksen. Palvelu on tarkoitettu niille asukkaille, joiden toimintarajoite estää omatoimisen tai yhdessä työntekijän kanssa toteutetun kodin kunnossapidon.