Karpinmäki – Akaa

Karpinmäki

Karpinmäki on 18 asukkaan turvallinen koti Akaan Viialassa. Kotimme on tarkoitettu iäkkäille ihmisille ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat palveluita asumisensa tueksi. Karpinmäki on tuttu talo viialalaisille, onhan se toiminut pian 15 vuotta. Coronarian palveluna Karpinmäki on ollut vuodesta 2010. Karpinmäen asumispalvelu on iäkkäiden ihmisten ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettua asumispalvelua.

Karpinmäki sijaitsee Viialan keskustan tuntumassa. Sijainti mahdollistaa asukkaillemme Viialan palvelujen ja toiminnan helpon käytön.

Karpinmäessä asutaan omassa huoneistossa, jonka asukas kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kakkoskerroksen asunnoissa on parvekkeet. Kodissamme on ravinto-, siivous- ja pyykkipalveluja tarpeen mukaan. Yhteistilat kodin sisääntulokerroksessa ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Henkilökunta on Karpinmäessä läsnä klo 7–22. Yöhälytykset hoitaa yrittäjäkumppani. Henkilökuntana Karpinmäessä on sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

Karpinmäen asukkaaksi haetaan Akaan kaupungin vanhustyön kautta.

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta kannustetaan ja rohkaistaan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen ja oleminen virkistää ja motivoi.

Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkään arjen toimintojen lisäksi yhdessä toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Karpinmäessä eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Asukkaille tärkeitä asioita ovat yhdessä oleminen, kahvittelu ja pelaaminen. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen asioista, joita esille nousee. Sauna lämpiää kolmesti viikossa. Kotimme asukkaat ovat aktiivisia toiminnan järjestäjiä, asukkaat pitävät keskenään aulaparlamenttia, lauantaikerhoa, kutsuvat yhdistyksiä vierailemaan ja  kesällä grillataan asukasporukalla.

 

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

CORONARIAN KOTIKYLÄ – KOTI IKÄIHMISILLE

  1. Halustamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä. Lue lisää täältä.