Kurkelanhovi

Kurkelanhovi on 24 asukkaan turvallinen koti Akaan Toijalassa. Kotimme on tarkoitettu iäkkäille ihmisille ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat palveluita asumisensa tueksi. Kurkelanhovi on tuttu talo toijalalaisille, onhan se toiminut pian 14 vuotta. Coronarian palveluna Kurkelanhovin on ollut vuodesta 2010. Kurkelanhovin asumispalvelu on iäkkäiden ihmisten ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettua asumispalvelua.

Kurkelanhovi sijaitsee Toijalan keskustan tuntumassa, torin läheisyydessä. Sijainti mahdollistaa asukkaillemme Toijalan palvelujen ja toiminnan helpon käytön.

Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan.

Kurkelanhovissa asutaan omassa huoneistossa, jonka asukas kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kaikissa asunnoissa on parvekkeet. Kodistamme saa ravinto-, siivous- ja pyykkipalveluja tarpeen mukaan. Yhteistilat kodin sisääntulokerroksessa ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Kurkelanhovissa on mahdollista olla myös intervallihoidossa. Intervallihoidossa asiakas asuu Kurkelanhovissa ennalta sovitun jakson ja palaa sen jälkeen kotiin.

Henkilökunta on läsnä klo 7–22. Yöhälytykset hoitaa yrittäjäkumppani. Henkilökuntana Kurkelanhovissa on sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

Coronaria Kurkelanhovilla on sopimus asumispalvelun tuottamisesta Akaan kaupungin kanssa.

Kurkelanhoviin haetaan Akaan kaupungin vanhustyön kautta.

Linkki: http://www.akaa.fi/terveys-ja-perusturva/vanhuspalvelut/

TOIMINNALLISTA ARKEA

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta kannustetaan ja rohkaistaan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen ja oleminen virkistää ja motivoi.

Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkään arjen toimintojen lisäksi yhdessä toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Kurkelanhovissa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Asukkaille tärkeintä yhdessä oloa on bingon pelaaminen ja yhdessä kahvittelu. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen asioista, joita esille nousee. Sauna lämpiää kolmesti viikossa. Kesällä vietämme paljon aikaa pihalla pelaillen ja nauttien aurinkoisista päivistä.

Käytössämme on SävelSirkku ohjelmisto, jossa on mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

 

CORONARIAN KOTIKYLÄ – KOTI IKÄIHMISILLE

  1. Halustamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä. Lue lisää täältä.