Coronaria Punapaula – Kaavi

Tukiasuntola Punapaulassa on kahdeksan asumispaikkaa kehitysvammaisille, vammautuneille ja mielenterveyskuntoutujille. Coronaria Punapaula sijaitsee Kaavissa Coronaria Vehkakodin kanssa samassa pihapiirissä. Vehkakodin yhteiset tilat ja iso turvallinen piha-alue maalaisympäristössä on myös Punapaulan asukkaiden käytössä.

Vehkakodin henkilökunta on myös tukiasukkaiden käytettävissä ja he antavat tarvittavat palvelut päivisin klo 8−16 välisenä aikana. Asukkaat hakevat omatoimisesti Vehkakodilta sovitut palvelut, kuten esim. ateria- ja pyykkipalvelut tai lääkehuollon. Henkilökunta on tarvittaessa käytettävissä ympäri vuorokauden. Huoneistot ovat kalustettuja ja sisustettuja, mutta asukas voi tuoda asuntoon omiakin kalusteitaan.

Punapaulan ja Vehkakodin asukkaat viettävät aikaa yhdessä ja kodeissa onkin vahva yhteisöllisyys. Asukkaiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan aktiviteetteja mm. urheilukilpailuit, eläinpuistokäynnit ja omaisten päivä. Kodin sydän on keittiö ja hyvä ruoka kruunaa jokaisen päivän.

Asumishuoneistot

3 h+k+s 72 m2 huone
2 h+k+s 58 m2 huone
2 h+k+s 45 m2 huone

Coronaria Punapaula koostuu kahdesta kaksiosta ja kahdesta kolmiosta. Asunnoissa on huoneen lisäksi yhteinen keittiö, olohuone ja saunatilat. Jokaisessa asunnossa on oma takapiha. Asukkaat voivat joko itse kalustaa/sisustaa asunnon tai  tarvittaessa Vehkakoti auttaa asiassa. Punapaulan asukkaita tuetaan mahdollisimman itsenäiseen elämään tukipalvelujen avulla

ARVOT

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.  Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä. Lue lisää arvoistamme täältä.