Kurser

habiliteringskurser

Coronaria har ett mångsidigt utbud av habiliteringskurser som finansieras av FPA, olika organisationer och självbetalande klienter.

INDIVIDUELLA HABILITERINGSPERIODER

Vi erbjuder individuell habilitering med s.k. Tules- eller reumaperioder och allmänna perioder i Uleåborg. De individuella habiliteringsperioderna genomförs av Medifamilia. Läs mer.

HABILITERING FÖR HELA FAMILJEN (LAKU)

I s.k. LAKU-habilitering, som tillhandahålls i Uleåborg och Tammerfors, får hela familjen delta i mångsidig verksamhet ämnad att underlätta vardagen. LAKU-habiliteringen genomförs av Medifamilia. Läs mer.

KURSER I ANPASSNINGSTRÄNING

Vi ordnar kurser i anpassningsträning i samarbete med FPA och olika organisationer i Tammerfors, Jämsä, Uleåborg och Rovaniemi. Våra kurser hålls i trevlig och aktiv hotellmiljö, bl.a. i Eden i Uleåborg, Santasport i Rovaniemi och Morvan majatalo i Jämsä. Kurserna i anpassningsträning betalas av FPA eller olika organisationer, och de ordnas av Medifamilia och Terameri Kuntoutus.

UPPLEVELSESEMESTERKURSER FÖR UTVECKLINGSSTÖRDA

Vi ordnar semesterkurser för utvecklingsstörda unga och vuxna året runt, i regel under semestertiden. Kursernas innehåll har planerats så att var och en ska få fantastiska upplevelser och trevliga minnen. Varje kursdag är full av fartfyllt program och munter samvaro, bl.a. kursfester, biokvällar, karaoke, hästkörning, gårdsspel, läcker hemlagad mat och roliga utflykter. Vi gillar också att sjunga, baka, bada bastu och köra med terränghjuling. Läs mer.