Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Kuntoutuskurssin tai -valmennuksen nuoret istuvat ulkona ympyrässä keskustelemassa.

Kelan moniammatilliset kuntoutukset ja valmennukset

moniammatillinen kuntoutus takaa yksilöllisen tuen

Coronaria järjestää Kelan kustantamaa yksilökuntoutusta, ammatillista kuntoutusta, sopeutumisvalmennuskursseja sekä kuntoutuskurssitoimintaa. Toimintamme ulottuu ympäri Suomen.

Tekemistämme yhdistää moniammatillisuus, joka tarkoittaa, että tukenasi on kokonainen työryhmä ammattilaisia erilaisella osaamisella ja taustalla. Tällä varmistetaan, että pääset keskittymään kokonaisvaltaisesti hyvinvointiisi ja elämäsi eri osa-alueet on huomioitu kuntoutustaipaleesi aikana. Tukenasi on aina omaohjaaja ja lisäksi muita ammattilaisia, kuten erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi tai esimerkiksi ravitsemusterapeutti. Ammattilaistemme osaaminen pyritään yhdistämään juuri sinun yksilölliset tarpeesi huomioiden.

Kuntoutukset toteutetaan joko lähes kokonaan tai osittain ryhmissä, jolloin sinulla on mahdollisuus hyödyntää ryhmältä saamaasi vertaistukea. Asiakkaamme ovat todenneet sen yhdeksi kantavaksi voimaksi omassa arjessaan.

Avokurssit tuki- ja liikuntaelinsairaille

Tuki- ja liikuntaelinsairaiden (TULES) ryhmämuotoiset avokurssit on tarkoitettu työikäisille henkilöille, joilla on yli  3kk kestänyt selän, niskan, hartian, yläraajan tai alaraajan sairaus tai nivelsairaus.

Avokurssi mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin ja kuntoutuksen yhdistämisen käyntikertamuotoisella kuntoutuksella.

Perhe keskustelee keltapaitaisen naisen kanssa.

Yksilökuntoutus

Järjestämme laaja-alaisesti yksilökuntoutusta lapsille ja aikuisille erilaisilla diagnoositaustoilla. Järjestämme muun muassa LAKU-perkekuntoutusta neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille ja lisäksi Oma väylä -kuntoutusta neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille nuorille ja nuorille aikuisille.

Nuori nainen keltaisessa neuleessa hymyilee ja vieressä istuu silmälasipäinen mies.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Järjestämme laajasti sopeutumisvalmennuskursseja eri sairausryhmille. Lisäksi järjestämme kuntoutuskursseja Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastaville aikuisille.

Sopeutumisvalmennuksesta saat ajankohtaista tietoa sairaudesta, voimavaroja arkeesi sekä vertaistuellista seuraa ryhmästä.

Ammatillista kuntoutusta

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK) on tarkoitettu työikäisille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Lisäksi järjestämme Taito-kuntoutusta henkilöille, joiden sairaudesta tai vammasta johtuen työllistyminen on haastavaa ja alanvaihto voi olla edessä.

NUOTTI-valmennus on matalan kynnyksen valmentavaa tukea 16-29v nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun.

seniorinaiset ja miehet jumppaavat hymyillen sisalla

Ikäihmisten kuntoutus

Sisaryhtiömme Medifamilia järjestää kuntoutuskursseja monipuolisesti eri paikkakunnilla. IKKU-kuntoutuskurssi on tarkoitettu jo työelämän taakse jättäneille yli 68-vuotiaille ikäihmisille, joilla on sairauksista johtuen vaikeuksia selviytyä kotona. Kuntoutuksesta asiakas saa irtiottoa arjesta ja vertaistuellista seuraa.

Kuntoutukset toteutetaan rentouttavissa hotelli- ja kylpylämiljöissä.

Sisaryhtiömme Medifamilian sopeutumisvalmennus sekä kuntoutusjaksot

Medifamilia järjestää lapsille ja lapsiperheille ryhmämuotoista sopeutumisvalmennusta. Ryhmästä saatu vertaistuki on yksi kantava voima asiakasperheiden arjessa. Lisäksi palveluihin kuuluu yksilöllinen kuntoutus aikuisille sekä kuntoutuskursseja aikuisille ja ikäihmisille. Lisäksi Medifamilia toteuttaa ryhmä- ja yksilötoimintaterapiaa sekä neuropsykiatrista valmennusta. Medifamilian kuntoutukset toteutetaan rentouttavissa kylpylä- ja hotellipuitteissa Oulussa, Tampereella, Nokialla, Hyvinkäällä ja Kuopiossa.