Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Kelan moniammatilliset kuntoutukset ja valmennukset

Moniammatillinen kuntoutus takaa yksilöllisen tuen

Coronaria toimii Kelan palveluntuottajana ja järjestää Kelan kustantamaa yksilökuntoutusta, ammatillista kuntoutusta, sopeutumisvalmennuskursseja sekä kuntoutuskurssitoimintaa. Toimintamme ulottuu ympäri Suomen. Osan kuntoutuksista ja sopeutumisvalmennuksista toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa.

Tekemistämme yhdistää moniammatillisuus, joka tarkoittaa, että tukenasi on kokonainen työryhmä ammattilaisia erilaisella osaamisella ja taustalla. Tukenasi on aina omaohjaaja ja lisäksi muita ammattilaisia, kuten erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi tai esimerkiksi ravitsemusterapeutti. Ammattilaistemme osaaminen pyritään yhdistämään juuri sinun yksilölliset tarpeesi huomioiden.

Moniammatilliset kuntoutuspalvelumme

Avokurssit tuki- ja liikuntaelinsairaille

Tuki- ja liikuntaelinsairaiden (TULES) ryhmämuotoiset avokurssit on tarkoitettu työikäisille henkilöille, joilla on yli  3kk kestänyt selän, niskan, hartian, yläraajan tai alaraajan sairaus tai nivelsairaus.

Avokurssi mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin ja kuntoutuksen yhdistämisen käyntikertamuotoisella kuntoutuksella.

Perhe keskustelee keltapaitaisen naisen kanssa.

Yksilökuntoutus

Järjestämme laaja-alaisesti yksilökuntoutusta lapsille ja aikuisille erilaisilla diagnoositaustoilla. Järjestämme mm. neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille LAKU-perhekuntoutusta ja nuorille Oma väylä -kuntoutusta.

Lisäksi lasten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus tarjoaa tehostettua yksilöllistä tukea neurologisen, neuropsykiatrisen tai kehityshäiriödiagnoosin omaaville lapsille ja nuorille.

Nuori nainen keltaisessa neuleessa hymyilee ja vieressä istuu silmälasipäinen mies.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Järjestämme laajasti sopeutumisvalmennuskursseja erilaisilla sairaus- ja diagnoositaustoilla oleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi järjestämme kuntoutuskursseja Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastaville aikuisille.

Sopeutumisvalmennuksesta ja kuntoutuskurssilta saat ajankohtaista tietoa sairaudesta, voimavaroja arkeesi sekä vertaistuellista seuraa ryhmästä.

Ammatillista kuntoutusta

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK) on tarkoitettu työikäisille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Lisäksi järjestämme Taito-kuntoutusta henkilöille, joiden sairaudesta tai vammasta johtuen työllistyminen on haastavaa ja alanvaihto voi olla edessä.

NUOTTI-valmennus on matalan kynnyksen valmentavaa tukea 16-29v nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun.

seniorinaiset ja miehet jumppaavat hymyillen sisalla

Ikäihmisten kuntoutus

IKKU-kuntoutuskurssi on tarkoitettu jo työelämän taakse jättäneille yli 68-vuotiaille ikäihmisille, joilla on sairauksista johtuen vaikeuksia selviytyä kotona. Kuntoutuksesta asiakas saa ihanan irtioton arjesta ja vertaistuellista seuraa.

Kuntoutukset toteuttaa Medifamilia, joka on osa Coronariaa. Kuntoutus järjestetään  rentouttavissa hotelli- ja kylpylämiljöissä.