Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Kelan moniammatilliset kuntoutukset ja valmennukset

Moniammatillinen kuntoutus takaa yksilöllisen tuen

Coronaria toimii Kelan palveluntuottajana ja järjestää Kelan kustantamaa yksilökuntoutusta, ammatillista kuntoutusta, sopeutumisvalmennuskursseja sekä kuntoutuskurssitoimintaa. Toimintamme ulottuu ympäri Suomen.

Tekemistämme yhdistää moniammatillisuus, joka tarkoittaa, että tukenasi on kokonainen työryhmä ammattilaisia erilaisella osaamisella ja taustalla. Tukenasi on aina omaohjaaja ja lisäksi muita ammattilaisia, kuten erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi tai esimerkiksi ravitsemusterapeutti. Ammattilaistemme osaaminen pyritään yhdistämään juuri sinun yksilölliset tarpeesi huomioiden.

Moniammatilliset kuntoutuspalvelumme

Kurssit tuki- ja liikuntaelinsairaille

Tuki- ja liikuntaelinsairaiden (TULES) ryhmämuotoiset kurssit on tarkoitettu henkilöille, joilla on yli  3kk kestänyt selän, niskan, hartian, yläraajan tai alaraajan sairaus tai nivelsairaus.

Avomuotoinen Tules-kurssi mahdollistaa hyvin työssäkäynnin ja kuntoutuksen yhdistämisen käyntikertamuotoisella kuntoutuksella.

Majoituksella oleva useamman kuntoutusjakson sisältävä Tules-kurssi sopii hyvin tiiviimpää yhtäjaksoista kuntoutusta kaipaavalle. Kurssit järjestetään rentouttavissa hotelli- ja kylpyläympäristöissä.

Perhe keskustelee keltapaitaisen naisen kanssa.

Yksilökuntoutus

Järjestämme laaja-alaisesti yksilökuntoutusta lapsille ja aikuisille erilaisilla diagnoositaustoilla. Järjestämme mm. neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille LAKU-perhekuntoutusta ja nuorille Oma väylä -kuntoutusta.

Lisäksi lasten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus tarjoaa tehostettua yksilöllistä tukea neurologisen, neuropsykiatrisen tai kehityshäiriödiagnoosin omaaville lapsille ja nuorille.

Nuori nainen keltaisessa neuleessa hymyilee ja vieressä istuu silmälasipäinen mies.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Järjestämme laajasti sopeutumisvalmennuskursseja erilaisilla sairaus- ja diagnoositaustoilla oleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi järjestämme kuntoutuskursseja Parkinsonin tautia tai Dystoniaa sairastaville aikuisille.

Sopeutumisvalmennuksesta ja kuntoutuskurssilta saat ajankohtaista tietoa sairaudesta, voimavaroja arkeesi sekä vertaistuellista seuraa ryhmästä.

Ammatillista kuntoutusta

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK) on tarkoitettu työikäisille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Lisäksi järjestämme Taito-kuntoutusta henkilöille, joiden sairaudesta tai vammasta johtuen työllistyminen on haastavaa ja alanvaihto voi olla edessä.

NUOTTI-valmennus on matalan kynnyksen valmentavaa tukea 16-29v nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun.