Takaisin

Annette Collin

Fysioterapeutti

Olen työskennellyt lasten fysioterapeuttina vuodesta 2009.

Teen fysioterapiaa psykofyysisen fysioterapian viitekehyksestä, jossa kuntoutujan kanssa työskentelemme mieltä ja kehoa yhdistäen. Psykofyysinen fysioterapian työskentelyssä keskeistä on ymmärtää kehon ja mielen kokonaisuus, jotka ovat keskenään jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Fysioterapiassa otamme huomioon kuntoutujan keholliset voimavarat ja elämäntilanteen, jolloin fysioterapiasta ei tule yhtä kuormittajaa lisää. Teen tiivistä yhteistyötä perheen kanssa nuoren tämän salliessa sekä tarvittaessa koulun tai päiväkodin kanssa. Teen yhteistyötä erikoissairaanhoidon kanssa ja tarvittaessa voimme nähdä moniammatillisessa työryhmässä tai vastaanottotilanteessa.

Tärkeintä työssäni on kohdata ihminen tukea häntä matkallaan oman kehon tunnistamiseen ja kehollisten viestien ymmärtämiseen. Työskentelemme liikkeen avulla kohti oman kehon oivaltamista. Eniten teen työtä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa, joilla on kiputilanne, toiminnallinen oire, ahdistuneisuutta, syömishäiriö, voimakasta väsymystä tai traumaattinen kokemus taustalla. Olen erikoistunut lasten ja nuorten herkistyneen ja pitkittyneen kivun hoitoon fysioterapeuttisin menetelmin, ja minulla on vahva kokemus toiminnallisten häiriöiden fysioterapeuttisesta kuntouttamisesta. Olen luennoinut lasten ja nuorten herkistyneestä kivusta sekä toiminnallisten oireiden fysioterapiasta, ja erittäin mielelläni jaan kokemuksiani sekä oivalluksiani muille ammattilaisille.

Kokemukseni lasten fysioterapiasta on kertynyt ensimmäiset 9 vuotta HUS lasten sairaalasta, jossa olen työskennellyt enimmäkseen lasten reumavastaanotolla ja kipuvastaanotolla. Olen ollut mukana käynnistämässä HUS: ssa toiminnallisten oireiden tutkimusjaksoa. Olen lisäksi työskennellyt keskosten ja vauvojen kehitysseurannassa, lasten neurologian arviointijaksoilla sekä teho-osastolla ja elinsiirto-osastolla.

Koulutukset

Laillistettu fysioterapeutti, 2008
Ehlers-Danlosin oireyhtymä -näkökulmia tunnistamiseen ja kuntoutukseen, 2016
CRPS (complex regional pain sydrome), 2017
ROBE I (voimavarasuuntaisen kohentutkimuksen perusteita), 2018
ROBE II 2019
Psykofyysisen fysioterapian opinnot, 15op TAMK, 2019

Lisää hakuasi vastaavia asiantuntijoita

Fysioterapeutti Arja Ropponen-Hälvä, Coronaria.

Arja Ropponen-Hälvä

Fysioterapeutti

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut - Helsinki - Coronaria Terapeija Myllypuro

Fysioterapeutti Hanna Vitikka, Coronaria.

Hanna Vitikka

Fysioterapeutti

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut - Espoo - Coronaria Terapeija

Eva Teijonsalo

Fysioterapeutti

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut - Espoo - Coronaria Terapeija Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut - Helsinki - Coronaria Terapeija Myllypuro

Fysioterapeutti Tanja Hänninen, Coronaria.

Tanja Hänninen

Fysioterapeutti

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut - Espoo - Coronaria Lasten terapia Verso

Takaisin