Coronarian pääkonttori eli niin sanottu Sammakkotalo kuvattuna iltavalaistuksessa.

Coronarian tarina

Coronaria Oy on lääkäreiden perustama, omistama ja johtama yhtiö. Coronarian tarina sai alkunsa vuonna 1988, kun neljä nuorta oululaista lääkäriopiskelijaa keksivät ruveta tuottamaan erilaisia oppaita lääkäreiden työtä helpottamaan ja myymään niihin mainostilaa saadakseen rahaa kurssimatkaansa varten.

Koska oppaat osoittautuivat erittäin hyödyllisiksi lääkäreille, niiden suosio kasvoi ja samalla kasvoivat tuototkin. Nuoret yrittäjät eivät kuitenkaan nostaneet tuottoja itselleen vaan pitivät ne firmassaan. Varsin nopeasti liiketoiminta kasvoi myös muille toimialoille.

Kriittinen ja ennakkoluuloton haastaja

Coronariassa on alusta lähtien uskallettu haastaa vallitsevia toimintamalleja ja pohtia, miten eri asioita voisi tehdä paremmin tai järkevämmin. Se on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi toimia ja tuonut selkeää kilpailuetua jäykkiin ja suuriin toimijoihin nähden.

Sama kriittisyys ja ennakkoluulottomuus on myös rohkaissut yrityksen omistajia kasvattamaan liiketoimintaansa silloinkin, kun muut ovat epäröineet. Riskejä on uskallettu ottaa, virheistä on pyritty oppimaan ja onnistumista iloitsemaan.

Osa Cor Group -konsernia

Tänä päivänä Coronaria on yksi Suomen merkittävimmistä terveydenhuollon yrityksistä ja suurimmista toimijoista ainoa, joka on täysin suomalaisessa omistuksessa.

Coronaria Oy kuuluu kotimaiseen Cor Group -konserniin, jonka ympärille on syntynyt Suomen laajin terveysalan yritysklusteri. Se työllistää Suomessa jo yli 4550 ihmistä. Vuonna 2022 sen liikevaihto oli 451,5 miljoonaa euroa.


Coronarian oy:n alkuvuosina julkaisemia lääkärioppaita.

Vuonna 1988 liikkeelle oppaista

Nuoret oululaiset lääkärit perustavat Coronaria Oy:n ja alkavat tehdä työhön liittyviä oppaita lääkäreille. Ensimmäisenä julkaistiin opas nimeltä Terveyskeskuskäsikirja.

Kasvun vuosikymmen

2001

Lääkäri Timo Strid perustaa Keikkalainen Oy:n, joka alkaa harjoittaa lääkäreiden henkilöstövuokraustoimintaa.

2003

Suomen Radiologipalvelu Oy perustetaan.

2004

Kehitetään terveydenhuollon alalle ainutlaatuista lääkäreiden franchising-toimintaa.

2005

Cor Group yrityksen pääomistajaksi. Keikkalainen Oy:stä tulee Coronaria Hoitoketju Oy. Ensimmäinen lääkäreiden franchising-yritys aloittaa toimintansa.

2006

Hammaslääkäreiden henkilöstövuokraustoiminta alkaa.

2007

Silmälääkäripalveluiden ja hoitohenkilökunnan henkilöstövuokraustoiminta alkaa. Coronaria Hoitoketju Oy mukana ensimmäisessä kokonaisvaltaisessa terveydenhuollon ulkoistuksessa.

2008

Hoivapalveluiden tuottaminen alkaa.

Muutosten vuosikymmen

2010

Coronaria Päivähoito Oy perustetaan.

2011

Coronaria Hoitoketju Oy, Coronaria Hammaslääkärit Oy, Coronaria Silmäklinikka Oy ja Coronaria Päivähoito Oy ottavat käyttöön yhteisen Coronaria-markkinointinimen.

2012

Coronaria-konsernin yritykset saavat kotimaisuudestaan Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnuksen.

2013

Suomen radiologipalvelu Oy ja Hammasklinikka Dent Oy tulevat osaksi Coronaria-konsernia. Coronaria on yksi Suomen suurimmista terveys- ja hyvinvointipalveluiden tuottajista.

2014

Henkilöstömäärä ylitti 1000 rajan.

Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy perustetaan.

2016

Coronaria Hoitoketju Oy keskittyy ydinliiketoimintojensa kehittämiseen erikoissairaanhoidon, kuntoutuksen ja hoivapalveluiden alueilla. Osakekaupan myötä Coronaria luopuu Touhula Varhaiskasvatus Oy:n omistuksesta.

Posion kunta ulkoistaa sote-palvelunsa Coronarialle.

Liikevaihto ylitti 100 miljoonan euron rajan.

2017

Coronarian brändi uudistetaan ja nimi muutetaan Coronaria Oy:ksi.

Coronaria Silmäsairaala on käyntimääriltään Suomen kolmanneksi suurin silmäyksikkö ja HUS:n suurin yhteistyökumppani.

Coronaria lähtee mukaan Suomen suurimman silmäkirurgiaan keskittyvän yrityksen Medilaserin toimintaan.

2018

Coronaria Uniklinikka avataan Helsinkiin, Tampereelle, Kuopioon ja Ouluun.

20 979 etälääkärivastaanottokäyntiä.

2019

Silmäasema tulee osaksi Coronariaa.

Coronaria on yhdessä konserniyhtiöidensä Silmäaseman ja Medilaserin kanssa Suomen suurin silmäterveyden palveluntarjoaja.

2020

Koronavuosi. Maaliskuussa Suomessa lähes yhdessä yössä alkanut pandemia aiheuttaa kevään aikana isoja muutoksia liiketoimintaan. Liikevaihto jää budjetoidusta, mutta silti Coronarian liikevaihto kasvaa uuteen ennätykseen 200 miljoonaan euroon. Työntekijöidemme koronatartunnat jäävät selvästi pelättyä pienemmiksi.

Silmäasema lunastetaan pörssistä ja yhdessä Coronarian silmäterveystoimintojen kanssa se nousee Suomen suurimmaksi näkemisen ja silmäterveyden toimijaksi.

Coronaria kuntoutuksen toimintaterapeutti ja tyttöasiakas harjoittelee tasapainoa putken päällä maaten.

Kuntoutuspalvelut Suomen suurin vuonna 2018

Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy:stä Suomen suurin kuntoutusalan yritys.

Coronarian pääkonttori, niin sanottu Sammakkotalo iltavalaistuksessa kuvattuna.

Yhteystiedot

Yhteystietosivuilta löydät  laskutusosoitteet, yhteyshenkilöt sekä voit antaa palautetta.

Siirry yhteystietoihin