Silmälasipäinen nainen kävelee puistossa ja hymyilee

Sydänklinikka

Tervetuloa Coronaria Sydänklinikalle Oulun keskustaan, Sammakkotaloon. Kardiologi Vesa Jokinen auttaa sinua kaikissa sydänterveyteen liittyvissä kysymyksissä ja huolissa.

Sydänterveys on avainasemassa kokonaisvaltaisen hyvinvointimme kannalta. Voit vaikuttaa sydämen hyvinvointiin kotikonstein mm. terveellisellä ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnan harrastamisella, pitämällä stressin kurissa sekä panostamalla riittävään ja laadukkaaseen uneen. Näiden tekijöiden tasapainoinen ylläpito auttaa pitämään sydämen vahvana ja terveenä.

On tärkeää tunnistaa tilanteet, joissa kannattaa kääntyä erikoislääkärin puoleen. Kardiologin vastaanotolle voit tulla esimerkiksi, jos:

  • sinulla on rytmihäiriötuntemuksia, rintakipua tai hengenahdistusta rasituksessa
  • sinulla on säännöllistä seurantaa vaativa sydänsairaus
  • sydämesi nykytila huolettaa
  • haluat, että asiantuntija tutkii sinut ja antaa hoito-ohjeet

Tavoitteenamme on edistää sydämen terveyttä yhdessä kanssasi ja auttaa sinua elämään täyttä ja aktiivista elämää ilman sydämen huolia.

Varaa aika soittamalla tai verkosta:

Tutkimukset ja toimenpiteet

Holter

Holter-tutkimus on jatkuvaa EKG-seurantaa yleensä vuorokauden ajan tai pidempään. Potilas kantaa pientä laitetta, joka tallentaa sydämen rytmiä normaalin päivän aikana. Tämä auttaa lääkäriä havaitsemaan sydämen rytmihäiriöitä, jotka saattavat esiintyä vain satunnaisesti.

ECHO

ECHO on sydämen ultraäänitutkimus, joka tuottaa tarkkoja kuvia sydämestä ja sen toiminnasta. Testi auttaa lääkäriä arvioimaan sydämen rakennetta, toimintaa ja verenkiertoa.

Verenpaineen pitkäaikaisseuranta

Tutkimuksella mitataan verenpainetta säännöllisin väliajoin, yleensä 24 tunnin ajan. Laite tallentaa verenpaineen lukemat eri tilanteissa, kuten levossa ja aktiivisuuden aikana. Tämä auttaa lääkäriä arvioimaan potilaan verenpaineen vaihteluita ja mahdollisia hypertensioon liittyviä riskejä.

Kardiologi Vesa Jokinen, Coronaria Sydänklinikka

Kardiologi Vesa Jokinen kannustaa jokaista hoitamaan omaa sydäntään

”Muun muassa erilaiset sydäntuntemukset ja rytmihäiriöt ovat syitä tulla vastaanotolle tarkistettavaksi. Sydänlääkärin mielipidettä tarvitaan myös, jos rasituksessa ilmaantuu herkästi hengästymistä ja rintakipua", kertoo Jokinen.

Coronaria Sydänklinikalla on mahdollista aloittaa erilaisten sydänsairauksien tutkimuksia ja hoitoa. Tarvittaessa vastaanotolta ohjataan jatkohoitoon.

Lue koko artikkeli >