coronarian hymyilevat terapeutit ulkona

Kuntoutus- ja terapiapalvelut

Kun haluat luotettavan ja ammattitaitoisen kuntoutuksen kumppanin, käytössäsi on maan monipuolisin kuntoutuspalvelutarjonta fysio-, toiminta- ja puheterapiassa, työ- ja toimintakykykuntoutuksessa sekä kuntoutuksessa majoituksella. Meillä työskentelee 1600 kuntoutuksen asiantuntijaa. Toimimme Kelan palveluntuottajana noin 100 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Olemme kuntoutuksen huippuammattilaisia, erityisesti vaativassa kuntoutuksessa

Palvelemme

 • Kelan harkinnanvaraisen ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita
 • Kuntien ja hyvinvointialueiden meille ohjaamia asiakkaita
 • Vahinko- ja työeläkevakuutusyhtiöiden meille ohjaamia asiakkaita
 • Yksityisasiakkaita

Palvelemme asiakkaitamme toimipaikoissamme, kouluissa, kodeissa ja etänä, jotta voimme vastata mahdollisimman monien asiakkaiden tarpeisiin. Tutustu toimipaikkoihimme tästä >

Tutustu palveluihimme

eri ikaisia ihmisia

Tarvitsetko apua sopivan kuntoutuksen valintaan?

Olemme luoneet työkalun, jolla pystyt etsimään palveluistamme juuri sinun potilaallesi sopivan kuntoutuksen tai valmennuksen.

Tutustu Valitse kuntoutus -työkaluumme

Valtakunnallisesti osaavinta kuntoutuksen erityisasiantuntemusta 

Kuntoutus on sitä vaikuttavampaa mitä aikaisemmassa vaiheessa kuntoutustarve tunnistetaan. Kuntoutustarpeen tunnistamisen jälkeen on tärkeätä ohjata asiakas oikeaan kuntoutuspalveluun, jotta hän saa tarvitsemansa avun.

Kuntoutuspalveluiden tuottajana olemme sitoutuneet laadukkaaseen ja vaikuttavaan kuntoutukseen, joka noudattaa hyviä käytäntöjä ja perustuu tutkittuun tietoon. Kehitämme jatkuvasti palveluitamme asiakkaiden palautteen ja tulosten perusteella. 

Kehitymme jatkuvasti

Meillä työskentelee yli 1600 kuntoutusalan asiantuntijaa ympäri Suomen. Olemme ylpeitä työyhteisömme kuntoutusalan moniammatillisesta, vahvasta osaamisesta ja asiantuntijuudesta. Meille on erityisen tärkeää, että asiantuntijoillamme on mahdollista kehittyä työssään ja vahvistaa omaa ammatillista osaamistaan.

Meillä on käytössä coronarialaisten oma osaamisen kehittämisen ohjelma, Cor Akatemia. Kehitämme myös kuntoutusalan koulutusta yhteistyössä Profession kanssa – Kuntoutus Akatemia. Teemme myös tiivistä yhteistyötä eri oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Olemme solmineet muun muassa strategisen kumppanuussopimuksen Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Asiantuntijoillemme tarjoamillamme koulutuksilla ja valmennuksilla haluamme varmistaa, että voimme tarjota laadukkaita ja vaikuttavia kuntoutuspalveluja asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme ympäri Suomen.

Tyytyväiset asiakkaat

Meille on erityisen tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluumme. Keräämme säännöllisesti asiakkailtamme palautetta, sillä pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja ymmärtämään entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita.

Coronaria Kuntoutuspalveluiden asiakkaat suosittelevat mielellään kuntoutuspalveluitamme myös lähipiirilleen. Tämä käy ilmi NPS- ja asiakastyytyväisyys-mittauksestamme. Kuntoutuksessamme olleiden asiakkaiden keskuudessa suositteluasteemme on 78 ja asiakastyytyväisyytemme on 4,5.


Kaikki hyötyvät aidosta kumppanuudesta. Toimiva yhteistyö on yhdessä tekemistä, jossa kehitytään asiakkaiden eduksi.  

Nina Punakivi, Coronaria Kuntoutuspalveluiden asiakkuuspäällikkö
coronarian ammattilaiset hymyilevat rivissa ja katsovat kameraan

ISO 9001:2015 -sertifikaatti

Coronaria Oy:lle on myönnetty ISO9001:2015 laatusertifikaatti, joka kattaa myös kuntoutuspalvelut. Laatuorganisaatiomme kehittää toimintaa laadunhallintajärjestelmän mukaisesti sekä seuraa viranomaismääräyksiä, lakisääteisyyksien ja standardien noudattamista. Laatusertifikaatin myöntämisperusteet tarkistetaan vuosittain.

Toimintamme keskiössä laatu, turvallisuus ja vastuullisuus

Seuraamme säännöllisesti asiantuntijoidemme tekemiä läheltä piti- ja haittatapahtumailmoituksia ja kehitämme toimintaamme näiden pohjalta, jotta vastaavat tilanteet eivät tulevaisuudessa toistu. Asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus sekä tietoturva ovat toimintamme keskiössä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme >

Vastuullisuus on ollut aina kiinteä osa arkeamme, mutta emme ole tähän asti tehneet työtä näkyväksi. Saimme syksyllä 2023 vastuullisuusohjelmamme valmiiksi, ja lähdemmekin nyt systemaattisesti tekemään töitä vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseksi. Vastuullisuusohjelmamme painopisteet ovat

 • Turvallinen, laadukas ja vaikuttava kuntoutus
 • Hyvinvoiva henkilöstö
 • Kestävää kulutusta ja ilmastotekoja
 • Kestävä talous ja eettinen liiketoiminta

Olemme valtakunnallinen Kelan palveluntuottaja - miten ja miksi kannattaa ohjata Kelan kuntoutukseen?

Asiakkaan toimintakyvyn laskiessa merkittävästi sairaudesta tai vammasta johtuen, on hyvä arvioida hyötyisikö hän Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksesta. Usein vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaalla on haasteita useammalla elämän osa-alueella. Näitä arjen osa-alueita ovat esimerkiksi

 • itsestä huolehtiminen
 • itsenäinen liikkuminen
 • kommunikointi
 • työhön tai koulunkäyntiin osallistuminen
 • leikkiin ja oman viiteryhmän sosiaaliseen toimintaan liittyminen.

Jos asiakkaalla on useammalla kuin yhdellä näistä osa-alueista merkittäviä haasteita, voi arkeen nivoutuvasta ja yksilöllisestä vaativasta kuntoutuksesta olla hyötyä.

Kela järjestää vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena terapioita ja moniammatillisia kuntoutuspalveluja alle 65-vuotiaille, joilla on sairaus tai vamma ja siihen liittyvä suoritus- ja osallistumisrajoite.

Suurin osa Kelan kuntoutuspalveluista on asiakkaalle maksuttomia. Osasta kuntoutuspalveluja, kuten terapioista ja kuntoutuslaitosjaksoista, voidaan asiakkaalta periä asiakasmaksu tai omavastuuosuus. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Asiakastarinoitamme

Näin Tero Räty löysi apua työssä jaksamiseen – ”Sillä on valtavasti merkitystä, kun ymmärtää, että samanlaisessa tilanteessa on muitakin”
7.5.2024 Ammatillinen kuntoutus, Asiakastarina, Kiila-kuntoutus

Näin Tero Räty löysi apua työssä jaksamiseen – ”Sillä on valtavasti merkitystä, kun ymmärtää, että samanlaisessa tilanteessa on muitakin”

Kun vaativaa lastensuojelun laitostyötä tekevä Tero Räty, 47, huomasi ylikuormittuneensa, hän ymmärsi, että asialle on tehtävä jotain. ”Tajusin, että itsensä...

Nainen iloisena puistossa ystäviensä kanssa


Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia >

100 % suomalainen

Meille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus, joka tarkoittaa, että tuottamamme palvelut ovat kotimaisia ja Coronaria on 100 % kotimainen yritys. Tuottamistamme palveluista hyödymme siis me suomalaiset!

Miten voisimme olla avuksi? Ota yhteyttä: