Takaisin

Ruut Saarinen

Nuotti-valmentaja

Olen koulutukseltani toimintaterapeutti ja lähihoitaja. Olen työskennellyt hoito- ja kuntoutusalalla eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden parissa. Kokemusta on kertynyt muun muassa perhetyöstä ja toimintaterapiasta erityisesti lasten, nuorten ja nuorten aikuisten parissa.

Minulle jokainen kohtaaminen on tärkeä. Haluan olla tukemassa sitä, että sinun omaan arkeen tulisi sujuvuutta ja mielekkyyttä, ja että pääset etenemään kohti omia tavoitteitasi. Työskentelyssä etsitään vahvuuksia ja voimavaroja, ja opitaan tuntemaan itseä paremmin. Tapaamisissa voidaan esimerkiksi miettiä, mitä oikeasti kuuluu, mikä on viime aikoina tuonut hyvää mieltä tai mitä tarvitsisi juuri nyt. Kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia, mutta niiden kautta voi alkaa jäsentymään kuva siitä, mitä toivoisi tulevalta ja huomata suuntaviittoja.

Kanssani voit keskustella luottamuksellisesti mistä vain, mitä mielessäsi on. Mietitään yhdessä keinoja hankalalta tuntuviin tilanteisiin. Tulen tueksi kohtaamaan uusia asioita ja harjoittelemaan yhdessä taitoja, joita tarvitset. Askeleita eteenpäin voi löytyä toiminnan kautta, ja tapaamisilla voidaan esimerkiksi käydä ulkoilemassa tai kahvilla, laittaa ruokaa ja tehdä muita arjen askareita. Mikäli se on tarkoituksenmukaista, voidaan hyödyntää myös erilaisia kuvallisia tai kädentaitojen menetelmiä. Tapaamiset voivat toteutua Coronarian vastaanotolla tai sinulle tutussa arkiympäristössä. Valmentajana olen helposti lähestyttävä tyyppi ja rauhallinen, mutta innostuva. Minulle luonto ja eläimet ovat tärkeitä. Vapaalla puuhailen koiran kanssa, retkeilen, luen kirjaa tai huolehdin kasvavasta viherkasvien joukosta.

Koulutukset

toimintaterapeutti, 2015
lähihoitaja, 2008