Hammaslääkäri ja asiakas vastaanotolla

Vastaava hammaslääkäri Hymy Kostamo luotsaa Coronarian ja Helsingin kaupungin kiireettömän hoidon kumppanuutta

Ajankohtaista Uutiset

Coronaria aloittaa helmikuussa Helsingin kaupungin kiireettömän hammashoidon kumppanina. Kiireetöntä hoitoa tehdään Vuosaaren ja Myllypuron vastaanotoilla iltaisin ja lauantaisin. Yhteistyö on saanut sisäisesti lempinimekseen Helsingin Kipa ja sitä luotsaamaan on valittu vastaava hammaslääkäri Hymy Kostamo.

Kostamo on uuden edessä, sillä hän on aiemmin tehnyt vain kliinistä hammaslääkärin työtä. ”Minulle on uutta kaikki tällainen hallinnollinen työ ja erilaiset taustatyöt. Olen jo nyt saanut oppia hirveästi uutta, kun olen palaveroinut Helsingin kaupungin kanssa. Aiemmin työntekijänä olen vain mennyt, tehnyt työni ja lähtenyt kotiin miettimättä, miten paljon valmistelevaa taustatyötä myös Kipan pyörittäminen vaatii”, Kostamo kertoo.

Uudesta vastaavan hammaslääkärin toimenkuvastaan Kostamo on innostunut ja kertoo, että on mahtava tilaisuus lähteä tutustumaan suun terveydenhuoltoon hieman eri näkökulmasta.

”Työnkuva on vielä vähän avoin itsellenikin. Tärkeänä osa-alueena työssäni pidän kuitenkin sitä, että Kipassa työskentelevät hammaslääkärit viihtyvät työssään ja saavat työnsä hyvin tehtyä. Omalta osaltani yritän olla työntekijöille helposti lähestyttävä mahdollisia kysymyksiä varten. Pidän myös huolta, että viestit kaupungin puolelta kulkevat Kipan työntekijöille. Lisäksi varmasti ainakin alussa työnkuvaani kuuluu myös perehdytystä uusille työntekijöille. Ei Kipan tekeminen sinänsä eroa peruspäivätyöstä, mutta muutama kommervenkki siinä on.”

Kipassa Kostamo pääsee tekemään myös itse kliinistä potilastyötä.

”Itse teen kliinistä työtä Kipan merkeissä ainakin yhden illan viikossa ja olen varannut myös toimistoaikaa Kipaan liittyviin asioihin. Lisäksi työskentelen myös Coronaria Tilkan vastaanotolla kliinisten töiden merkeissä yhden päivän palvelusetelipotilaita hoitaen.”

Coronaria ja Helsingin kaupunki ovat Kostamolle vanhoja tuttuja


Kostamolle Coronaria on tuttu jo hänen hammaslääkäriuransa alkuajoilta: ”Työskentelin opiskeluaikana kesät Ruovedellä eri keikkafirmojen kautta ja silloin tutustuin myös Coronariaan. Kesän jälkeen jatkoin töitä vielä Coronaria Tilkassa. Coronaria tuntui jo silloin yrityksenä pieneltä kotimaiselta hyvänhengen paikalta.”

Ennen uutta pestiään Kostamo on työskennellyt Helsingin kaupungilla hammaslääkärinä, mistä on myös Kipassa hyötyä. ”Tiedän, kuinka asiakkaita hoidetaan Helsingin kaupungin toimipisteissä ja mitä hoitoa heille kuuluu antaa”, Kostamo kertoo.

Vuosaaren ja Myllypuron hammashoitolat ovat Kostamolle ennestään tuttuja paikkoja: ”Olen tehnyt Helsingin kaupungille päivystystä Myllypurossa ja työskennellyt myös Vuosaaressa.”

Myös KIPA on Kostamolle tuttu, sillä hän on keikkalaisena päässyt näkemään sitä usean eri yrityksen näkökulmasta. ”Koen, että minulta löytyy näppituntumaa siitä, mikä toimii ja mikä puolestaan ei toimi KIPA:n tekemisessä”, Kostamo kertoo.

Nimi oli enne tulevasta ammatista


Hymy Kostamon nimeä pohtiessa tulee väkisinkin mieleen se, onko hänen etunimensä ollut enne, mitä tulee ammatinvalintaan. Kysyttäessä hän hymähtää: ”Nimi on täysin sattumaa. Aiemmin vitsailin aina, että etsin miestä, jonka sukunimi olisi Kuoppa.”

Kostamon vapaa-aika kuluu perheen parissa: ”Aika usein pakataan viikonloppuisin kolme lasta autoon ja suhataan Ruovedellä sijaitsevalle mökille. Se on sellainen meidän ikuisuusremonttikohteemme. Yksin tykkään käydä myös juoksemassa ja uimassa. Ruuhkavuosien keskellä ei oikeastaan sen kummempia juttuja ehdi harrastaa.”

Varsinaista kiireettömän hoidon aloitusta helmikuun alussa Kostamo odottelee innolla. Erityisesti hän odottaa yhteistyötä muiden Coronarialaisten kanssa. ”On kiva päästä porukkaan mukaan. Coronarialaiset vaikuttavat huumorintajuisilta ja hyvähenkisiltä tyypeiltä.”

Kiinnostaako työskentely Kipassa?

”Kipa sopii niin lisätöitä oman työpäivän päätteeksi kaipaavalle kuin myös osa-aikaisena työskentelevälle, joka haluaa pitää ehkä päivällä vapaata ja tehdä töitä illalla muutamana päivänä viikossa ja lauantaisin”, Kostamo sanoo ja jatkaa, että myös aamu-uninen arvostaa Kipaa, sillä töitä voi tehdä iltapainotteisesti.

Kostamon mukaan Kipa ei juurikaan eroa päivällä tehtävästä hammaslääkärin työstä. Hoitotoimenpiteet ja haasteet ovat pääsääntöisesti samoja kuin päivätyössäkin.

”Illan työrupeaman katkaisee pieni kahvitauko, jolloin ainakin itse yritän käydä moikkaamassa naapurihuoneessa ahertavia kollegoja vaikkakin vain pikaisesti.”

Kipassa on mahdollista työskennellä erilaisissa elämäntilanteissa: ”Itse olen tehnyt Kipaa pääsääntöisesti hoitovapaalla ollessani. Se mahdollisti pienten lasten kanssa kotona olemisen päivisin. Puolison tullessa iltapäivällä kotiin, pääsin töihin ja samalla sain sitä kuuluisaa ihanaa omaa aikaa. Töihin menin aina mielelläni ja neljän tunnin työvuoro tuntui sopivan kevyeltä”, Kostamo kuvailee.

Yhteyspäällikkö Noora Viitanen, Coronaria.

Kysy lisää Nooralta!

Noora Viitanen
+358 45 673 0838
etunimi.sukunimi@coronaria.fi