Takaisin

Ville Vilén

Fysioterapeutti

Kielitaito

  • Englanti
  • Suomi

Palvelut

Erityisosaaminen

  • Apuvälinetarpeen arviointi
  • Neurologinen fysioterapia

Päätarkoitukseni kuntouttajana on auttaa lapsia ja nuoria liikkumaan enemmän ja heille itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Tämä voi tarkoittaa liikuntataitojen edistämistä, toisinaan taas suorituskyvyn kehittämistä, joskus sopivien liikuntamuotojen löytämistä. Lähtökohtana on aina lapsen ja nuoren oma tapa liikkua. Sen ympärille voimme yhdessä asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa luoda lapselle tai nuorelle itselle tärkeitä tavoitteita ja rakentaa mahdollisimman laajat tukitoimet ja menetelmät kuntoutuksen ja fyysisen aktiivisuuden ympärivuorokautiseen toteutumiseen.

Laaja koulutukseni terveyden ja liikunnan alalta on antanut minulle mahdollisuuden nähdä liikkumista koko sen laajalla skaalalla. Ennen kuntouttavaksi fysioterapeutiksi siirtymistä olen yli kolmen vuoden ajan keskittynyt vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tai lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden tarpeen arviointiin lapsilla ja nuorilla osana moniammatillista työryhmää. Ymmärrän hyvin kuntoutuksen toisinaan monimutkaiset verkostot ja käytänteet. Erityisosaamiseni koskee etenkin erinäisten kehitysvammojen ja autismin kirjon häiriöiden kanssa eläviä sekä moni- ja vaikeavammaisia lapsia ja nuoria. Ohella toimin aktiivisesti myös aikuisneurologian sairauksien kuntoutuksen parissa.

Kuntoutuksen arviointityön lisäksi olen kerännyt inspiraatiota ja kokemusta liikkumiseen sekä sen kehittämiseen urheiluvalmennuksen puolelta. Olen tehnyt lähes 10 vuotta työtä lasten ja nuorten urheiluvalmennuksessa. Valmennustyöni painotuksena on ollut joukkuelajien, kuten jalkapallon ja salibandyn pelaajien suorituskyvyn ja liikkumiseen kehittäminen. Olen myös kouluttanut valmentajia ja fysioterapeutteja lasten ja nuorten liikkumisesta. Muihin toimiini kuuluu muun muassa muiden kuntoutuksen ja liikunnan alan ammattilaisten ohjaaminen alamme uusimman tieteellisen tutkimusnäytön suuntauksista, jonka seurauksena olen myös ollut kirjoittajana uudessa kuntoutusalan kirjassa (Fysioterapia 2.0, VK-Kustannus).

Koulutukset

Fysioterapeutti, AMK 2018
Liikunnanohjaaja, AMK 2015
Terveystieteiden maisteri, fysioterapian asiantuntija (kesken)
Know Pain -kipukoulutus
Know More Pain -kipukoulutus
Kinetic Control, Coordination efficiency: Alaselkä ja lonkka, niska-hartiaseutu
Kinetic Control, Managing Movement: SI-nivel ja lantio
Integraalinen fysioterapia – Alaraaja
Integraalinen fysioterapia – Kivusta suorituskykyyn
FIFA Diploma in Football Medicine
Urheilufysioterapian Peruskurssi
Anatomy Trains I

Lisää hakuasi vastaavia asiantuntijoita

Aapo Rautamies

Aapo Rautamies

Fysioterapeutti
Vapaita aikoja tällä viikolla

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Lappeenranta

Anna-Maija Hallikainen

Anna-Maija Hallikainen

Fysioterapeutti, Kurssityöntekijä
Vapaita aikoja tällä viikolla

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Kunto Kuopio

Annamari Tihinen

Annamari Tihinen

Fysioterapeutti
Vapaita aikoja tällä viikolla

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Oulu - Lamellitalo

Ari Rahikkala

Ari Rahikkala

Fysioterapeutti
Vapaita aikoja tällä viikolla

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Oulu - Lamellitalo

Takaisin