Pariskunta nukkumassa.

Coronaria avaa uniklinikan Turkuun

Ajankohtaista

Coronaria Uniklinikka laajentaa toimintaansa ja avaa Turkuun toimipisteen, joka tarjoaa koko Varsinais-Suomen alueelle unihäiriöiden hoitoa asiantuntevasti nopealla hoitoon pääsyllä. 

Coronaria avaa täydenpalvelun uniklinikan Turkuun 2. maaliskuuta osoitteessa Läntinen pitkäkatu 13. Turkuun avattava klinikka on osa valtakunnallisen uniklinikkaverkoston rakentamista. Tällä hetkellä Coronarian uniklinikat sijaitsevat Helsingissä, Järvenpäässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella. 

Coronaria Uniklinikalla kokeneet asiantuntijat diagnosoivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti asiakkaiden kaikkia unihäiriöitä, kuten uniapneaa, univajetta, unettomuutta ja levottomia jalkoja syynmukaisella hoidolla. Uniklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös uniapnean hoitoon käytettävän CPAP-laitteet. 

”Pystymme löytämään ja hoitamaan kerralla kaikki unihäiriöt, myös päällekkäiset uniongelmat. Monet tarjoavat apua uniapneaan, mutta se on vain yksi unihäiriöistä. Meiltä saa kattavan hoidon kaikkiin unihäiriöihin. Maailman helpoin tapa parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia on hoitaa nukkumistaan”, Coronaria Uniklinikan vastuulääkäri Henri Tuomilehto painottaa.

Unihäiriön pääoire ei aina ole huono nukkuminen

Unen laatu on elintärkeää. Unihäiriön pääoireena ei aina ole huono nukkuminen. Usein näennäisestä riittävästä unen määrästä huolimatta heikkolaatuinen uni aiheuttaa päiväaikaisen vireystilan ja toimintakyvyn heikkenemistä, kuten väsymystä, ärtyneisyyttä tai muistiongelmia. 

Ammattikuljettajien, vuoro- ja matkatyöntekijöiden hyvinvoinnissa uniterveydestä huolehtiminen on aivan olennaisessa roolissa. Unihäiriöstä on kyse, kun se jatkuu yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta tai toistuu useamman kerran vuodessa.

”Ongelmallista on se, että uniongelman tai väsymyksen pitkittyessä ihminen tottuu olotilaansa ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista oireitaan poikkeavaksi. Aina ei välttämättä tule mieleen, että jos tämä kaikki johtuukin unesta. Pitkään jatkunut huono nukkuminen tai väsymys on sairaus, jota kannattaa tutkituttaa. Kaikki unihäiriöt ovat hyvin hoidettavissa”, Tuomilehto sanoo.

Coronaria Uniklinikan avajaisia vietetään Turun virastotalon auditoriossa (Itsenäisyydenaukio 2) keskiviikkona 26.2. kello 17.30–19 Hyvä uni tulee Turkuun -yleisöillan merkeissä. Tapahtumassa on ohjelmassa muun muassa unilääkäri Henri Tuomilehdon luento unen vaikutuksesta hyvinvointiin ja uniapnean hoitoon tarkoitettuihin CPAP-laitteisiin tutustumista. Lämpimästi tervetuloa!